Stemmen helpt en Groen werkt.

Mar 02, 2010 22:27

Ik heb de afgelopen weken aardig wat mensen gesproken die niet stemmen. Omdat "ze" (wij politici) "toch niet doen wat ze beloven", "toch doen wat ze willen" en omdat "je nooit meer van ze hoort na de verkiezingen ( Read more... )

Leave a comment

Comments 12

captaindaydream March 2 2010, 21:54:28 UTC
Ik wil best stemmen, en landelijk zal ik dat ook doen. Ik ga echter niet met de gemeenteverkiezingen stemmen. Ik woon niet meer in Almere, ik heb geen idee wat nou daadwerkelijk de problemen zijn (Ja, gekke Gerritjes die winkeliers bedreigen): ik heb mijn inziens mij niet te bemoeien wat de inwoner van Almere wil, omdat ik er geen inwoner meer van ben.

Vanzelfsprekend krijg ik wel wat mee van Almeersche Ellende. Zo ook dat men verplicht van het rijk moet bezuinigen en een stel politici van een niet nader te noemen partij (Hint: ze zijn heel groot in Almere) er juist zo'n €40.000.000,- extra tegen aan wil smijten. Wat er niet is. Maar hey, die partij, die zegt wel wat! Dat het een hoop nonsens is maakt de Almeerder dan ook geen fuck uit.

Maar als dat is wat men graag wil, dan moet men dat doen. Ze kunnen het nooit waar maken. En ik ben vervolgens ontzettend blij dat ik geen inwoner meer ben van Almere. Hiep hiep, hoera.

Reply

dwizzy March 9 2010, 23:39:28 UTC
Nemen jullie daar nog mensen aan?
http://www.youtube.com/watch?v=6K7Wv7nT-_Y

Veertig miljoen is behoorlijk wat, nu het gemeentefonds zo gekort wordt. Logisch nadenken en genuanceerde uitspraken zijn een geweldige handicap voor een partij, sommige hebben dat niet.

Reply

captaindaydream March 9 2010, 23:41:43 UTC
Welke jullie? Ik ben officieel een allochtoon in België en ik heb ook nog eens de Nederlandse nationaliteit behouden. ;D

Reply

dwizzy March 9 2010, 23:44:01 UTC
Volgens mijn registratie ben je toch echt een Belg, dus wat mij betreft ben je officieel Vlaming. Dus doe niet zo flauw en stel je grenzen open voor ons vluchtelingen van extreem rechts. Je mag er wat Vlaams Blokkers voor terug sturen.

Reply


stinky_binky March 2 2010, 22:27:03 UTC
Hoe groen word die gasbel CO2 onder Capelle dan ?

Reply


luthien_af March 2 2010, 23:17:54 UTC
Ik ga stemmen. (Niet op jou, of je zou plotseling in Oosterhout moeten wonen :P.)

Er zijn inderdaad veel mensen die niet gaan, en volgens mij zijn dat ook de mensen die het hardste klagen over dat er niks gebeurt en dat er van alles anders moet. Zeikerds. Hoe wil je dat er iets verandert als je er zelf ook niks voor wil doen?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo'n fan ben van GroenLinks... Niet dat ik het niet met ze eens ben, maar ik vind hun standpunten vaak niet haalbaar, vooral omdat er altijd wat moet worden toegegeven. Hoewel ze wel een paar goede ideeen hadden hier, dus misschien... ;)

Ik weet nog niet op *wie* ik stem, maar dat beslis ik dan wel denk ik.

Reply

dwizzy March 9 2010, 23:42:21 UTC
Ik was vrijdag wel in Oosterhout, maar dat telt niet hè? ('t Brabants Bontje)

Veel standpunten van GroenLinks zijn wel een tikje erg vooruitstrevend/optimistisch, dat geef ik toe. Maar we moeten ook gewoon eens durven.

Reply

luthien_af March 11 2010, 16:25:25 UTC
T Brabants Bontje? Dat ligt echt vlakbij ons huis!

Dat is ook wel weer waar... Maar helaas, heb ook dit keer niet op GL gestemd. Ze hadden een aantal stellingen waar ik t niet mee eens was. (Onder andere over het openbaar vervoer en een wijk die echt aan vernieuwing toe is.)

Reply


argantonis March 4 2010, 20:42:50 UTC
Sorry, het is D66 geworden.

Reply


dj_denniz March 14 2010, 16:22:24 UTC
Ik heb gestemd, maar niet op jou (sorry). Stemmen is een groot goed. Mensen hebben hun leven gegeven om in vrijheid te leven om te mogen stemmen, om zelf te bapalen wat jij wilt. Dat moet je niet verkwanselen. Je moet nadenken over wat je wilt, landelijk en in de gemeentepolitiek. En iets wat mij steek, landelijk en politiek, je moet niet de straat op gaan als je stemmen nodig hebt, je moet altijd contact hebben met de burgers en je moet vooral laten zien dat je contact hebt. Alleen zo laat je zien dat jij als vertegenwoordiger van een politieke partij interesse hebt in wat de mensen denken en wat er speelt, niet 1x in de 4 jaar, daar hebben mensen genoeg van. Wat dat betreft doet de SP het (landelijk) goed. Om eerlijk te zijn heb ik in mijn wijk nog nooit een politicus gezien, ja, Balkenende, omdat hij in mijn wij woont en dan ook alleen in het stemlokaal, maar voor de rest, niets. Jammer dat landelijke zaken de boventoon voerde in de campagne.

Reply

dwizzy March 15 2010, 20:16:53 UTC
Maar hoe vaak heb jij contact opgenomen met een politieke partij?

Reply


Leave a comment

Up