Моя позиція по ШНР :)

Sep 19, 2014 18:30



Тут деякі мої френди дорікають мені, що я керуюся подвійними стандартами, виступаючи проти незалежності Шотландії. Шановні, я не проти. Якщо шотландцям так кортить мати свою державу - то флаг їм Андрєєвський у руки - свободу ж, як відомо, не спинити. Однак, референдум показав, що більшість мешканців Шотландії остаточного відокремлення від Британії не хоче, а ті, що хочуть, не готові згадати старі добрі часи і вийти за рамки цивілізованих методів здобуття незалежності від клятих англосаксів.

Але не можу я всією душею підтримувати те, за що так затято ратують наші воріженьки. Ну хочеться недобитому Жандарму Європи та його посіпакам остаточно добити Майстерню Світу. А ВБ все ж таки - наш союзник. Поганенький, звичайно, але який є - принаймні, кращий за німців з французами. І треба бути останнім ідіотом, щоб у скрутний момент бажати послаблення союзників на користь полтичних сил, які співають дифірамби Путіну. Лідер Шотландії так хвалив Путіна після анексії Криму, що у мене виникла стійка антипатія до його ініціатив. Звичайно, я не вірю, що новонароджена держава Шотландія визнає анексію Криму вкупі з Дондурасом і Лугандоном, але відокремлення Шотландії стало б суттєвим моральним підкріпленням для тих, хто бажає розчленування України та послаблення тих країн світу, які стримують агресію РФ.

І не можу я ставити на одну дошку російський та британський імперіалізм. Британська експансія попри всі негативні аспекти, носила цивілізаційний характер. Все, що англійці відбирали у підкорених народів, ішло в топку прогресу. А російський імперіалізм існує за принципом: "ні собі, ні людям". Росія і сама ніколи нормально не жила, й іншим не давала.

Тому я цілком задоволена результатами шотландського референдуму і реакцією вати на поразку європейських друзів Путіна.

україна і світ, ху із ху?

Previous post Next post
Up