Кіфлики

Dec 23, 2013 22:43

Кіфлики - це різдвяна випічка на Закарпатті. Це чудо потрапило до нас коли закарпатські землі були під владою Австро-Угорщини, за що ми їм щиро дякуємо. Австрійську назву я не знаю, та й врешті ми вже підігнали рецепт під себе, тому кіфлики - це виключно наша випічка :). Вона дійсно різдвяна, та мою бабусю це не зупиняє, і вона готує їх майже кожні вихідні. Це смак мого дитинства, тому ділюся ним з вами. Настрій різдвяний, у мене завтра Різдво :)




Мука 500 гр
Маргарин 300 гр
Вершкове масло 30 гр
Жовтки 4 шт
Сметана ¾ стакана
Цукор 2-3 ст.л.
Сіль
Начинка:
Грецькі горіхи 300 гр
Білки 4 шт
Цукор 2 ст.л.



Цукрова пудра для подачі
Перетираємо муку з маргарином(250гр). Додаємо цукор і сіль. По одному додаємо жовтки і місимо тісто, далі додаємо порціями сметану і вимішуємо тісто.



Ділимо тісто на 4 частини.



Тісто (кожну частину) розкачуємо в лист товщиною 4-5 мм.
Маргарин розтопити з вершковим маслом і змастити 4 листи.



Скрутити лист в рулет. Має вийти 4 шт. Огорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 1 годину.



Білки збити в густу піну з цукром і додати мелені горіхи.



Беремо рулет і ділимо його на рівні шматочки до 1 см .



Дуже тонко розкачуємо кожен шматочок. Накладаємо начинку (1ч.л.).



Загортаємо кіфлик, зачіпляємо кінці з кожної сторони і трохи згинаємо кіфлик посередині.
Викладаємо кіфлики на пергамент і випікаємо при 180 С приблизно 40-50 хв, до золотистого кольору. Потім дати їм охолонути і посипати цукровою пудрою.




Кифлыки - это рождественская выпечка на Закарпатье. Это чудо попало к нам тогда, когда закарпатские земли были под властью Австро-Венгрии, за что мы им искренне благодарны . Австрийское название я не знаю, да и в конце концов мы уже подогнали рецепт под себя, поэтому кифлыки - это исключительно наша выпечка :). Она действительно рождественская, мою бабушку это не останавливает, и она готовит их почти каждые выходные. Это вкус моего детства, поэтому делюсь им с вами. Настроение рождественское, ведь у меня завтра Рождество :)



Мука 500 гр
Маргарин 300 гр
Сливочное масло-30 гр
Желтки 4 шт
Сметана четверть стакана
Сахар 2-3 ст.л.
Соль
Начинка:
Грецкие орехи 300 гр
Белки 4 шт
Сахар-2 ст.л.
Сахарная пудра для подачи

Перетираем муку с маргарином(250гр). Добавляем сахар и соль. По одному добавляем желтки и месим тесто, далее порциями добавляем сметану и снова месим тесто. Делим его на 4 части.


Тесто раскатываем в лист толщиной 4-5 мм.


Маргарин растопить с маслом и смазать листы теста.



Скрутить лист в рулет. Должно получиться 4 шт. Обмотать в пищевую пленку и поставить в холодильник на 1 час.

Белки взбить в густую пену с сахаром и добавить молотые орехи.


Берем рулет и делим его на равные кусочки


Очень тонко раскатываем каждый кусочек. Накладываем начинку (1ч.л.)


Заворачиваем кифлык, на каждой стороне склеиваем конец и немного сгибаем по середине.


Выкладываем кифлыки на пергамент и выпекаем при 180 С примерно 40-50 мин до золотистого цвета. Затем даем им остыть и посыпаем сахарной пудрой.Приятного аппетита!




Kiflyky is Christmas baking in Transcarpathia region, Ukraine. This miracle came to us when Transcarpathian land was in Austro-Hungarian community. Austrian name I do not know and in the end we already have adjusted the recipe for ourselves, so kiflyky are exclusively ours :). It is really Christmas baking, but my grandmother do not stop to cook them almost every weekend, thanks to her. Grandma, please dont stop !!!!. This is the taste of my childhood. Christmas mood. I love it ! Wish you all LOVE!



500 g flour
Margarine 300 gr
Butter-30 g
Yolks 4 PCs
Quarter Cup of sour cream
2-3 tablespoons of sugar
Salt
Filling:
300 g walnuts
Egg whites 4 PCs
Sugar, 2 tbsp



Mix flour and margarine(250gr) . Add the sugar and salt. One by one, add the yolks and knead dough, then add sour cream (portions )and knead the dough. Divide the dough into 4 pieces.



Roll out the dough into a sheet thickness of 4-5 mm,
melt the margarine and the butter and grease sheets with it.



Roll the sheet. Should get 4 pieces envelop in plastic wrap and put in the fridge for 1 hour.



Beat the egg whites in dense foam with sugar and add ground nuts.



Take the roll and divide it into equal pieces .



Very thin roll out each piece. Put the stuffing (1 tsp). roll it and seal the ends.Slightly bend it.



Put kiflycky on parchment and bake at 180 C for about 40-50 minutes until golden brown. Then let them cool and sprinkle with powdered sugar.



закарпатская кухня, десерты, орехи, выпечка, baking, desserts

Previous post Next post
Up