Tiesą sakant, ir man tokia mintis buvo kilusi. Bet vistik nusprendžiau nerizikuoti ir kepti orkaitėje, nes kepimo pradžioje reikalinga labai didelė temperatūra ir garai. Bent jau mano duonkepė tokių galimybių neturi. Bijau, kad duonkepėje duonelė taip gražiai neiškiltų. Nors, eksperimentuoti visada galima! :) P.s. jei kartais pabandysit duonkepėje šitą receptą, būčiau dėkinga, jei parašytumėte, kaip sekėsi.
Žinoma iškeptų, kur ji dings neiškepus :) Tik vandens garai padeda susidaryti gražiai duonos struktūrai ir plutai. Jei netelpa indas su vandeniu, pabandykit kitą gudrybę: kai įstatysite kepti duoną, purkštuku apipurkškite orkaitės vidines sieneles ir pačius kepalėlius vandeniu. Taip susidarys kepimo pradžiai reikiami garai. Tik greitai sukitės, kad orkaitė neatauštų :)
Comments 6
Reply
Reply
Reply
P.s. jei kartais pabandysit duonkepėje šitą receptą, būčiau dėkinga, jei parašytumėte, kaip sekėsi.
Reply
Reply
Reply
Leave a comment