Baklažanai - labai skani daržovė, tik jie mėgsta dėmesį :) Italijoje - kur baklažanai tikrai daug naudojami - pirmiausia juos supjausto griežinėliais ir sluoksniuoja į kiaurasamtį, kiekvieną sluoksnį apibarstydami druska, tada prislegia, kaip mes raugintus kopūstus, ir palieka bent 2 valandas. Druska ištraukia iš baklažano drėgmę. Nusivarvėjusius baklažanus išverda aliejuje (arba, naujoviškai, iškepa orkaitėje grilyje), o tada jau deda į patiekalus. Parmigiana di melanzane mmmm :) http://ricette.giallozafferano.it/Parmigiana-di-melanzane.html
Comments 2
Italijoje - kur baklažanai tikrai daug naudojami - pirmiausia juos supjausto griežinėliais ir sluoksniuoja į kiaurasamtį, kiekvieną sluoksnį apibarstydami druska, tada prislegia, kaip mes raugintus kopūstus, ir palieka bent 2 valandas. Druska ištraukia iš baklažano drėgmę. Nusivarvėjusius baklažanus išverda aliejuje (arba, naujoviškai, iškepa orkaitėje grilyje), o tada jau deda į patiekalus.
Parmigiana di melanzane mmmm :) http://ricette.giallozafferano.it/Parmigiana-di-melanzane.html
Reply
Reply
Leave a comment