Marcipaninės bandelės iš naktinės tešlos

May 26, 2013 00:52





Jau metai, kai mano nesąmonių kampelis blogas daugiau ar mažiau aktyviai pildosi įrašais. Per tą laiką pastebėjau vieną dalyką: ką nors pagaminusi ir nufotografavusi receptą ištransliuoju per 1-2 dienas, jei neįsipaišau į šitą terminą - nuotraukos taip ir lieka tik mano kompiuteryje.

Įdomu, čia taip pasireiškia mano stabdžio lėto gazo sąvybė, ar ir kitiems tinklaraštininkams taip yra? Kodėl sunku aprašyti seniau gamintus patiekalus? Labai įdomu būtų sužinoti :)

Šitos bandelės buvo keptos dar žiemą balandžio pradžioje. Netgi Lakis su jomis fotografavosi. Bet recepto aprašyt taip ir neprisiruošiau. O bandelės, beje, labai skanios buvo. Lakis gali patvirtinti.

MARCIPANINĖS BANDELĖS IŠ NAKTINĖS TEŠLOS

Tešlai:
250 ml šilto pieno
2 a.š. sausų mielių
2 kiaušiniai (lengvai išplakti šakute)
530 g miltų
80 g cukraus
75 g ištirpinto (bet ne karšto) sviesto
1/4 a.š. druskos

Įdarui:
minkštos marcipaninės masės

- Užminkyti mielinę tešlą: šiltame piene ištirpinti cukrų ir mieles, palaukti kol suputos. Tada sudėti likusius produktus ir gerai viską permaišyti. Šiek tiek paminkyti. Tešla neturi būti labai kieta, netgi šiek tiek lipni. Aš, kaip visada, tiesiog viską sudėjau į duonkepę ir ji, brangioji, užminkė man puikią tešlą.
 - Tešlą įdėti į didelį dubenį, sandariai aptraukti maistine plėvele (kad neapdžiūtų) ir dėti į šaldytuvą nakčiai. Lai sau pamažu auga. O ryte gaunasi va toks grožis:




- Ant miltais pabarstyto stalo tešlą lengvai perminkyti, padalinti į vaikiško kumštuko dydžio rutuliukus ir formuoti bandeles. Štai taip:


 
 


 
 


 

Į marcipaną, kurį naudojau įdarui, įlašinau po keletą lašų maistinių dažų (nes tada dar buvo žiema ir labai norėjosi spalvų :)).

- Paruoštas bandeles dar pusvalandį pakildinti. Tuomet aptepti pienu, saldžiu vandeniu arba arbata neatsimenu, kuo aptepiau, bet gavosi gražiai . Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.


Dalį bandelių formavau kitaip (kaip šitame įraše) ir kepiau didesnėse keksiukų formelėse.





Gardžių bandelių!

marcipanas, saldūs kepiniai, receptas

Previous post Next post
Up