нет. было очень интересно. я просто не понял по-русски что такое осахарение и подумал про другое.
aga - boiling water will kill enzymes and 'mashing' will not occur. 149F is the optimal mashing temperature. However, we are not mashing here. We are simply scalding.
BTW, I've used a coleman cooler to scald zavarky and thought it worked perfectly.
I agree - we are not making wort. как я уже сказал, я не понял термин по русски.
in re cooler. instead of using a double boiler or keeping zavarka in the oven for two hours, etc, I scald flour and rye malt inside a cooler. it's a much lower maintenance process. Brilliant!!!
Look, call it mash, scald or zavarka, but it is named "осахаренная" for a reason - the final product should contain a perceptible amount of fermentable sugars. It does not matter how you do it, but in the end it should be quite sweet. Ok?
Привет, сделала этот хлеб в двойном размере одновременно, но использовала ферментированый солод и dark rye муку, так уж вышло что решилась пренебречь этими компонентами. Технологию всю выплнола точно, закваска ржаная на той же муке. Так вот смотрите что вышло, поставьте мне диагноз по фотографии.
Comments 56
aga - boiling water will kill enzymes and 'mashing' will not occur. 149F is the optimal mashing temperature. However, we are not mashing here. We are simply scalding.
BTW, I've used a coleman cooler to scald zavarky and thought it worked perfectly.
-benny krik
Reply
That hasn't been my experience, and wouldn't have been yours, had you tried
> we are not mashing here
We may be not making a full-blown wort here, however the goal is not simply gelatinization of the flour, some starch breakdown should occur as well.
Reply
in re cooler. instead of using a double boiler or keeping zavarka in the oven for two hours, etc, I scald flour and rye malt inside a cooler. it's a much lower maintenance process. Brilliant!!!
Reply
Reply
спасибо
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
А на вкус он какой? sweet and rich, да?
Reply
Reply
(The comment has been removed)
б. по одному разу невозможно сказать - может из-за сыворотки, а может так повезло.
Reply
вот этот сделала точно по рецепту, время выдержки точное, но как видно он не слишком пористый, плотный. Что не так?
( ... )
Reply
Leave a comment