Day 22 - Something that upsets you

Sep 16, 2010 18:44

Ik ben 10 jaar en kijk nietsvermoedend tv. Naar Amerikaanse politie-agenten die vet stoer een neger oppakken en hem gemakshalve half doodslaan. Ik snap er niets, maar dan ook helemaal niets van en begin te huilen. Mijn moeder zet de tv direct uit en mijn vader omhelst me ( Read more... )

Leave a comment

Comments 4

vlinderstorm September 16 2010, 17:54:40 UTC
Ik heb ook urenlang op de bank zitten janken tijdens de aanslagen in New York. Ik had geen idee wat de Twin Towers waren maar live zien dat er een vliegtuig een toren invliegt, de paniek op straat, de beelden van mensen die uit de torens springen uit wanhoop... ik heb nooit meer de beelden teruggekeken, ik kan ze gewoon niet zien. Beelden van Madrid en London precies hetzelfde.

Ik weet ook nog dat op de dag dat in Enschede de vuurwerkfabriek ontploft is, ook het Songfestival was. Mijn moeder zat in de woonkamer naar het Songfestival te kijken, ik heb alleen maar jankend op mijn bed naar de NOS gekeken. En ik was zo van streek toen ik hoorde dat er plunderingen gaande waren, ik kon daar met mn verstand gewoon niet bij. Ik heb woedend door het huis lopen schreeuwen en huilen.

Reply

corde_sensible September 16 2010, 18:04:03 UTC
Madrid en Londen! En ja, Enschede! Ik zou ze bijna vergeten :$. Ik weet ook nog precies waar ik was toen dat gebeurde. Ik weet nog wel dat Nance aan de presentatoren van het Songfestival duidelijk wilde maken dat er echt iets heel ergs was gebeurd in Nederland. Die presentatoren snapten er werkelijk geen hol van en bleven lekker schaapachtig lachen.

Reply


suchabliss September 16 2010, 22:09:03 UTC
ja inderdaad ja, ik heb precies hetzelfde.. als je van die heftige dingen ziet op tv, grijpt dat je zó aan! ik weet t ook nog van 9/11, ik zat thuis tv te kijken en btje rond te zappen, toen ik live 't 2e vliegtuig de toren in zag gaan. aan de buis gekluisterd... om maar een btje te kunnen begrijpen wat er nou gebeurd! maar hoe vreselijk als je dan aan die mensen denkt.. de documentaires met de persoonlijke verhalen, laatst ook weer, grijpen me nog altijd heel erg aan. En Pim Fortuyn idd, ik had die dag zitten studeren voor de examens en normaal luister ik altijd 538, maar er was een stom liedje dus ik zapte naar 3fm, doe ik anders normaal nooit! Tijdens het leren luisterde ik naar dat interview, vond het ook echt leuk om te volgen. Destijds was ik 18 en mocht ik voor het eerst stemmen, dus hij zorgde voor veel commotie en discussie bij ons op school. Toen het klaar was, was ik ook klaar met leren. Ik deed de radio uit en liep naar beneden. Deed daar de tv aan en toen live; pim fortuyn neergeschoten. Ik was echt zo geschrokken, ik had ( ... )

Reply

corde_sensible September 18 2010, 12:13:30 UTC
Dat is al helemaal bizar! Jij hebt nog gewoon naar hem zitten luisteren voordat ie een paar minuten later werd neergeschoten :o
Een hele nieuwe dimensie terrorisme, zeg maar...

Reply


Leave a comment

Up