Алгоритми еволюції

Mar 30, 2010 14:03

 Дивився вчора фільм від БіБіСі про секрет життя і хаосу. Там в кінці є цікавий момент про те, як програмісти написали алгоритми еволюції для програм. Суть приблизно така - в тривимірному просторі існує гуманоїд з рухливими частинами тіла по типу людини, існує фізика, гравітація і все таке, і для такого чувачка є завдання на виживання - треба будь- ( Read more... )

Leave a comment

Comments 4

merc_ai March 30 2010, 11:34:07 UTC
та, а в чем понт?
после ходящих роботов, которые от пинка удерживаются на ногах (от Бостон Дайнемикс или кто там создал это создания для армии сша), аналогичная штука в виртуальной проге не воспринимается всерьёз))

Reply

buy_me_a_drink March 30 2010, 12:12:08 UTC
еее, нєє, це різне. бостон дінамікс вивчає динаміку рухів та запрограмовує її, а тут йде процес автоматичного вдосконалення динаміки шляхом моделювання штучної еволюції комп"ютером. тобто, в першому випадку все пишеться людьми, а в другому комп сам все вдосконалює шляхом проб та помилок.

Reply


merc_ai March 30 2010, 12:19:45 UTC
результат один и тот же, с точки зрения потребителя - система, способная хорошо выполнять заданную задачу :)

а то что прога самообучается и преображается, так даже у хакеров существуют полиморфные вирусы. в общем, ученым сделать такое несложно, была бы потребность.

если что поищи по генетическим алгоритмам, это по сути и есть та самая эволюция програм)

Reply

buy_me_a_drink March 30 2010, 12:36:31 UTC
тусуйся троль)
я це писав не до того, типу "подивіться яке піздате відкриття", а типу "пц, як стрьомно дивитись коли твоє творіння починає жити власним життям", тому не треба мені розповідати про віруси та генетику)

Reply


Leave a comment

Up