Обережно! Бережіть ваші паролі!

Mar 09, 2012 17:28

Сиджу зараз, нікого не чіпаю, роблю звіт про сьогоднішні вшанування Шевченка. І тут прибуває мені на Е-мейл така хрінь, про яку просто мушу негайно вас попередити, бо дуже вже вона підла.

Отже, у вашій пошті - ось такий лист:


Read more... )

інтернет

Leave a comment

Comments 26

haidamaka14 March 9 2012, 15:33:12 UTC
стандартний і старий як світ фішинг. Пані Олено, я (ну маючи певний досвід занять інформатикою, скажімо так) на 90% впевнений, що даний лист потрапив до вас не випадково, а хто цілеспрямовано прагне зламати вам пошту.

Reply

bilozerska March 9 2012, 15:42:01 UTC
Я вже стикалася раніше з фішингом, але він був якийсь більш примітивний...

Reply

life455 March 9 2012, 17:32:17 UTC
не ну ты подумай как оскорбительно!!
тебе прислали Не Примитивный Фишинг!!!
ты ж и попасца могла!

Какие гадские гады эти Фишеры!!

(далее надо написать письмо в ООН)

Reply

bilozerska March 9 2012, 17:50:39 UTC
Чого ти знущаєшся? Уявляєш, скільки людей могло попастися на цей фішинг? Причому ж вони не дурніші за тебе, просто гірше розбираються в компах та Інеті. А тепер прочитають і не попадуться.

Неприємно мені, чесно кажучи, коли люди, які всього-навсього добре опанували якусь одну сферу (наприклад, знають, що означає слово "фішинг"), починають вважати якимись дурнями, лохами і нижчими істотами тих, хто цього не знає.

Reply


(The comment has been removed)

bilozerska March 9 2012, 18:18:17 UTC
От ви, технічно грамотні! Чи просто нове покоління - не знаю вже, скільки Вам років :)

А я от не знаю, які сервіси має, а які не має Гугл. Тому що мені до нього байдуже, він мені нецікавий, і я ним користуюся лише як пошуковим сервісом, поштою і місцем, куди заливати відео. А ще я, наприклад, не читаю товсті книжки ні з монітору, ні з мобілки, ні з електронної книжки, як там вона називається. Для мене книжка - це книжка, а з екрану я читаю лише вимушено, по роботі.

І на ці всі фішинги не купуюся не тому, що знаю, що в Гугля немає таких сервісів, а просто завдяки загальній "соображалці" :))

Я могла б повірити, що якийсь лист через якийсь технічний глюк не дійшов до моєї скриньки, а застряг десь на півшляху. Інтернет і взагалі комп’ютери постійно глючать. Але от коли від мене для чогось вимагають якісь відомості, я автоматично реагую на це як на можливе шахрайство.

Reply

dobergroup March 9 2012, 19:09:13 UTC
да не принимай ты так близко к сердцу!
В предидущем камменте из 3х утверждений ни одно не соответствует действительности. О чем, в принципе, могут не знать не только колхозники, но и не читавшие ни разу RFC.
Тут другое интересно, это б-м массовая рассылка, или все-таки персональная? Текст ты с англ. переводила? Формат даты так и указан был?

Reply

bilozerska March 9 2012, 19:13:47 UTC
Ні, я не перекладала текст. Він спочатку був англійською, а потім - російською.

Все було так, як на картинці. Я ж скріншоти зробила.

Reply


ferike March 9 2012, 16:16:43 UTC
здивувалась, побачивши в вас російський інтерфейс гмейла.

Reply

bilozerska March 9 2012, 17:44:07 UTC
То я не сама цю скриньку собі заводила свого часу :) Після зламу попередньої скриньки мені її друзі завели.

Якби захотіла, звісно, розібралася б, як її українізувати, але чесно скажу - я ці інтерфейси взагалі НЕ ПОМІЧАЮ, якою вони мовою. У мене частина акаунтів українською, частина англійською, частина російською - як було від початку, так я і залишаю. Тому що це не для душі - ці інтерфейси, це суто утилітарна штука - аби працювало, а як воно виглядає, мене мало турбує.

От якби це була зроблена мною особиста сторінка - вона б не тільки була українською - я б її так вилизала, що жодної коми неправильної не було б :)

Reply


anonymous March 9 2012, 16:43:31 UTC
так і запишемо - Білозерська користується російським інтерфейсом гугла
враховуючи, що замовчуванням, при реєстрації, українським айпі пропонується українська - особливо цікаво

Reply


ext_381071 March 9 2012, 17:42:09 UTC
наступні викриття Незалежної Журналістки: "Обережно! Нігерійці не пераховують на ваш рахунок міліярд!" та "Увага! У листі про рост члена - брешуть".

Reply

bilozerska March 9 2012, 18:05:50 UTC
Це різні речі.
Повірити у те, що хтось нізащо може перерахувати тобі гроші, може лише ідіот. Таких попереджай-не попереджай - вони все одно знахідка для шахраїв.

А на фішинг запросто купуються недосвідчені або сильно заклопотані користувачі Інтернету.

Reply

ext_381071 March 9 2012, 18:13:08 UTC
а ще, якщо немає такого номеру телефону операторів мобільного зв'язку, пославши на які 50 гривень, отримаєш назад 100. а під дезодоранту акс дівчата ніфіга не тягнуть у кущі зайнятись сексом. який жорстокий світ!

відкрив теку зі спамом і прочитав "YouTube Service sent you a message: Your video on the TOP of YouTube". треба подарувати комусь тему для викривальної статті...

Reply

hors_bor March 9 2012, 18:34:58 UTC
чо, корисна стаття...
не всі ж такі розумники як ти=)

Reply


Leave a comment

Up