Тепер свідкам ще й меблі ламають (подробиці про обшуки в Криму)

Sep 15, 2011 16:59


Телефонував мені сьогодні голова Сімферопольської "Свободи" Станіслав Удот, якого разом з побратимами вчора обшукували і допитували СБУшники. Розповів деякі подробиці. Бєспрєдєл такий, що навіть мені і тим, хто постійно читає мій блог, є чому дивуватися.

Обшукували його і допитували як свідка у справі підриву запорізького Сталіна. Обшук був санкціонований запорізьким судом. У постанові суду на обшук, за словами Станіслава, говорилося, що ця людина може бути причетною до підриву, у його помешканні можуть бути якісь докази. Оце і все.
Станіслав каже, що був у Запоріжжі раз у житті, вже після підриву Сталіна, до якого він, зрозуміло, ніяким боком не причетний. Але його обшукали і вилучили, як і в мене свого часу, всю комп’ютерну техніку, в т.ч. флешку з паролями від усіх сайтів, акаунтів і банківського рахунку. Коли і в якому стані повернуть - невідомо.

Також непрохані гості вибили двері (бо Станіслав не відкривав о 6 ранку невідомим, що представилися СБУшниками, і викликав міліцію), розламали шафу (бо одразу не змогли відкрити), зіпсували сантехніку. Вилучили одну з трьох коробок, де були молотки і залізні болти. Сказали, що з цих болтів можна зробити вибухівку (!)

Підкреслюю: процесуальний статус Станіслава Удота - СВІДОК. До СВІДКА вдираються в хату, ламають меблі і відбирають речі. (Хоча дурному зрозуміло, що він у цій справі і свідком не може бути, бо він стороння людина, яка абсолютно не в курсі). Тепер у найкращому для нього випадку, якщо громадськість тиснутиме, за місяць йому повернуть техніку і залишать у спокої. Те, що ніхто навіть не вибачиться, - гарантовано.

Це нам просто так прозоро натякають: не воюй проти влади, будь політично пасивним, будь овочем - а інакше не матимеш спокою з усіма отими допитами і обшуками.

Інформацію про цей випадок і всі інші подібні випадки слід розголошувати якнайширше.



Зламані двері

репресії, свобода, бєспрєдєл, сбу, крим

Previous post Next post
Up