Суд над Ганною Сіньковою (фото). Дівчину звільнено на підписку!

Jun 30, 2011 12:45


Сьогодні в суді ми побачили трохи іншу Лисицю. Якщо минулого разу, 17 червня, вона була безжурною, сяяла, мало не світилася - перший публічний суд над першою в Україні дівчиною-політв'язнем! - то сьогодні вона, вочевидь, вже звикла до свого статусу, стала серйозною, поважнішою. В очах з"явилося щось фанатично-переконане - чи це мені здалося? (Ох, ідіоти ті, що Путіна слухають, ну, й ідіоти! Я ж цю дівчинку років п'ять знаю. Вона справді була Лисичкою. А тепер з неї роблять вовчицю).

Вона твердо, без усмішки, казала на камери, що ні про що не шкодує і переконання її не змінилися. Що, звільнившись, займеться подібними акціями. Що її прийшли підтримати стільки гарних людей, що вона тим більше розуміє, що вчинила правильно. Кілька разів зривала оплески.
Весь час турбується через депортацію Макарова, просить піднімати бучу.

Судовий зал справді був переповнений. Ще й чималенька група підтримки зовні, яка безперервно скандувала "Ганно, ми з тобою!" і "Влада ідіотів судить патріотів!". У залі - нардепи Тарас Чорновіл і Андрій Павловський, Дмитро Корчинський, Микола Коханівський, політв'язні радянського режиму, родичі, друзі.

Цього разу суддя Родіон Киреєв - той самий, що судить Тимошенко - дозволив фото- і відеозйомку. Зате навколо клітки з Ганною стояла чималенька кількість ментів, які не підпускали нікого до клітки. Потиснути дівчині руку, як минулого разу, було неможливо. Посилена охорона була і в судді.

Сам суддя вигляд мав, між нами, жалюгідний, повіки сіпались, він весь час кліпав очима. Тяжко, мабуть, бути головним "суддею на замовлення" в Україні.

Прокурори заявили клопотання про об'єднання справи Сінькової зі справою Донець - іншої дівчини, що підозрюється у смаженні разом з нею яєчні. Знову було заявлене клопотання захисту про взяття Ганни на поруки нардепів, обласних депутатів і громадських організацій.
Суддя дуже довго був у нарадчій кімнаті. Перед його приходом ми, за ініціативою Ганниної бабусі, взявшись за руки, молилися про себе. Праворуч від мене сидить бабуся, ліворуч - Надія, і я чую, як в обох гупає серце під час молитви. Це відчуття я навіть передати не можу.
Чекаємо суддю.

UPD. УРА!!! Ганну Сінькову звільнили на підписку про невиїзд! (Значить, Путін з Януковичем по газу не домовились :) Суд продовжиться о 14:00.

У залі кричали "УРА!", молилися вголос. Один з побратимів одразу загорнув Ганну у державний прапор, так вона і вийшла з будівлі суду. Дякувала всім, хто її підтримав... Це варто було бачити.

UPD (14:15). Суд продовжився після перерви. Адвокат Бондарчук (Кізін і Левус пішли) висловився проти об"єднання справ Сінькової і Донець в одну, мотивуючи це тим, що справи знаходяться на різних стадіях розгляду. Суддя пішов у нарадчу кімнату - орієнтовно до 15:00.

UPD. 15:15. Суддя постановив об'єднати справи Ганни Сінькової і Ганни Донець і переніс розгляд цієї нової спільної справи. Про час, на коли переніс, буде повідомлено пізніше.



Так її сьогодні охороняли



Прокурори



Суддя Родіон Киреєв






Корчинський, Чорновіл, Павловський






Адвокати Ганни Сінькової - Левус, Кізін, Бондарчук





Адвокат Сидір Кізін зачитує клопотання









Звільнення Лисиці:




















репресії, політв’язні, суд

Previous post Next post
Up