Навколо суду над Тимошенко (фото)

Jun 24, 2011 11:49


Всі фотографії зроблені мною з 8:40 до 9:15. На Хрещатику біля Печерського суду творилося щось неймовірне. Кілька тисяч бютівців, градус невдоволення ще той, безперервне скандування "Банду геть!"... Звісно, було те, чого я дуже не люблю - однакові "фірмові" картонні пов’язки на чолі у кожного - "Кияни проти політрепресій" (дві дотепні дівчини наділи їх, як нашийники).

Тіснява така, що не вийти і не зайти. У зал суду не потрапили навіть Женя Тимошенко і Шон Карр.
Неймовірна кількість автобусів з "Беркутом". Причому на тому боці Хрещатика, де суд, принаймні, поки я там була, менти були ввічливі і ніяких інцидентів не виникало. На протилежному ж боці постійно спалахувала штовханина людей з "Беркутом", менти ледь стримували людей, щоб ті не вирвалися на проїжджу частину Хрещатика, ближче до суду.

Прийшла Тимошенко, коротко привіталася з людьми і пройшла до суду під голосне скандування "Юля, Юля!". Після того, як почалося засідання, і люди, і міліція трохи розслабились, і мені вдалося видряпатись на металевий переносний паркан, щоб трохи познімати людей. Прихильники БЮТ мені допомагали, тримали за руки і за ноги :)

До речі, приємно, що на акції я зустріла багатьох знайомих громадських активістів, які не є прихильниками Тимошенко. Янукович, честь йому за це і хвала, продовжує об’єднувати людей.

Що ж до того, що було в самому суді - це все є у ЗМІ, але якщо коротко - Юля одразу ж оголосила відвід судді Киреєву, назвавши його маріонеткою, суддя оголосив перерву на півтори години і пішов, як влучно написали на "Обкомі", вирішувати свою долю. (Думаю, вона вже давно вирішена).
Посол Єврокомісії Жозе Мануель Пінту Тейшейра вийшов із тісного залу суду весь спітнілий і сказав, що умови суду нелюдські. От цікаво мені - якби Янукович додумався поставити для Пінту Тейшейри окремий маленький кондиціонер - його думка про суд змінилася б? А якби Янукович був ще розумніший і розпорядився безкоштовно роздавати усім прихильникам БЮТ, що зібралися біля суду, морозиво і прохолоджувальні напої, - Європа взагалі була б від нього в захваті?
Ну, то хай тепер Європа попітніє.







































Досить!



Вхід у двір, де знаходиться суд. Не журналістів туди практично не допускали




Женя Тимошенко і Шон Карр не потрапили всередину










На плакаті зображено, як Янукович краде Межигір’я










Автобуси з "Беркутом"








репресії, тимошенко, суд

Previous post Next post
Up