Я у Львові

May 09, 2011 08:34

Я зараз у Львові, на Личаківському, так що чекайте новин :)
Кажуть, о 10:00 тут має початися шабаш українофобів з червоними прапорами.




Марсове поле оточене міліцією зі щитами і з собаками. Українофобів поки що не видно.
Точної інформації про плани сторін, здається, нема ні в кого.

8:41. Навпроти Марсового поля починають збиратися представники патріотичних організацій. Вони підняли 2 державні прапори.

8:50. На Марсове прийшли кілька чоловік з червоними квітами, без символіки. Міліція пропустила їх за очеплення.


8:55. Прийшли свободівці, чоловік 200. Вишикувалися у лаву. Готуються до молебню біля хреста.




9:20. З'явилася невелика група севастопольців з георгіївськими стрічками на грудях і священиком. Переважно це жінки і люди старшого віку. Працівник держ.виконавчої служби попередив священика про заборону акцій.


 


9:35. Севастопольці привітали квітами одного-двох дідів з орденами, що підходили, і відійшли кудись убік - вочевидь, молитися. Зараз почнеться молебень патріотичних сил.

Всі трамваї сьогодні у Львові з державними прапорцями.

9:45. З'явилося ще кілька десятків "приїзжих" - чоловіки різного віку. Проїхала і припаркувалася поруч відкрита машина часів другої світової - "вілліс".

10:00. Потроху підходять люди старшого віку з квітами. "Георгіївці" стоять окремо, підняли один державний прапор з траурною стрічкою. Все дуже мирно.

10:05. Міліція не пускає нікого класти квіти за загорожу. Деякі кидають квіти чепез їхні голови. Бурхливі дискусії на тему "Наші діди воювали".




10:10. Міліція почала пускати класти вінки - по одному.

10:20. Поки що все дуже мирно. Патріоти стоять у лаві напроти міліцейського очеплення. Люди різних поглядів ходять туди-сюди, ніхто ні на кого не нападає навіть словесно. Сліпуче сонце весь ранок.

10:30. Відбувся молебень за всіх, хто віддали своє життя за свободу української нації. Священик читає проповідь, що окупаційні закони не дійсні, і зааликає не допустити плямування честі України червоними ганчірками.




10:38. Прийшла інфа - українофоби йдуть колоною з Пагорба слави на Марсове поле! Чекаємо їх.

10:50 Прийшла протилежна інформація - начебто від Пагорбу Слави іде червоно-чорна колона. Але біля Пагорбу Слави була сутичка, одному правому прострелили ногу - с травмата або навіть із бойового.


 

Фото розкадровки відео п'ятого каналу

Тут, на Марсовому, "беркути" вдягнули шоломи. Частина "беркутів" кудись побігла.

11:10 На Марсове прийшла багатотисячна колона патріотів, переважно "свободівців". Серед них є ветерани УПА.
Кількість така, що в українофобів вже нема жодного шансу :)


 


11:25 Уривки інформації побаченої згори, з цвинтаря: "георгіївці" пішли з квітами до меморіального хреста, з натовпу патріотів закричали "Ганьба!".
Була одна саморобна димова шашка (легкий білий дим).
Частина патріотів двома шляхами побігла на інший бік поля, можливо, звідти хтось іде. Решта залишились на площі перед очепленням. Жодної червоної ганчірки поки що нема.

"Георгіївці" (кілька сотень) натовпом ідуть покладати квіти, під крики "Слава Україні - героям слава!", "Слава нації - смерть ворогам!", "Бандера, Шухевич - герої України!".
Зараз (11:30) вони йдуть до міліцейського паркану, кидають квіти через голови міліції.

11:50. Триває молебень патріотів на дальньому боці Марсова поля. Причому імперців з георгіївськими стрічками там теж багато, схоже, стоять вперемішку. Наскільки мені видно і чути, поки що все тихо.




12:05 Біля хреста Січовим Стрільцям поперемінно співають духовні гімни і патріотичні пісні, читають вірші. Прапори - державні, червоно-чорні і партійні КУНівські.

12:20 Патріоти організованою колоною залишили могилу Січових Стрільців. Імперці пішли набагато раніше - схоже, одразу після того, як покидали квіти через міліцейський паркан. Не виключено, що на сьогодні все. Тут, на Марсовому серйозних сутичок не було, червоних прапорів теж.

13:30. Зателефонували, що до Личаківського прибув автобус "Родіни". Всі швидко підтягаються назад.

13:35. Зателефонували знову - начебто "родінцев" на Марсовому ще нема, але очікуються...

14:20 На Пагорбі Слави велика сутичка між демонстрантами і міліціею, летить каміння. Вдалині, у парку, від якого відділяє просто неймовірна кількість "космонавтів", підняли кілька червоних прапорів - менти їх пропустили! Крики "Ганьба!"

14:25 Міліція пропустила в парк марківців. Ті розгорнули прапори та провели мітінг. Праві намагаються пройти, космонавти їх не пускають, б'ють. Вони кидають каміння та димовухи.


 


14:30 Василенку Володимиру, місто Стрий, дуже сильно пробив (кийком?) голову "Беркут" у той момент, коли він рятував з-під ніг "Беркуту" депутата облради Ірину Сех.

15:15 Демонстранти з криками "ганьба" тощо закидали "космонавтів" пластиковими пляшками та димовухами.
Є 4 затриманих. Ведуться перемовини про їхнє звільнення.

Все, що відбувається - то є провокація з боку влади, тому що з такою кількістю міліції запобігти будь-яким заворушенням було елементарно. Перш за все треба було не допустити розгортання червоних прапорів.

16:00 Люди з Пагорбу Слави потроху розходяться, всі затримані вже на волі.


 

львів

Previous post Next post
Up