Вшанування Героїв Крут у Києві (фото)

Jan 30, 2011 02:27




(По-русски читать тут)
БЮТ, КУН+УНП+НРУ і ВО "Свобода".

Поїхати цього року у Крути я не змогла. Не вийшло і бути зранку на Аскольдовій могилі, коли там зібралися БЮТівці. Маю звідти лише одне фото мобілкою, скинуте мені у вигляді ММС.




(фото з офіційного сайту ЮВТ).

У вшануванні взяла участь Юлія Тимошенко. "Триста молодих хлопців - проти шеститисячного війська! - сказала вона. - Вони знали що їх сили нерівні, але вони йшли, боролися і поклали своє життя". Вона закликала всіх громадян помолитися за героїв Крут, які своєю боротьбою зробили крок до становлення незалежності України.

Трохи пізніше відбувся захід представників УНП, КУН, Руху та інших патріотичних партій. Вони провели ходу від метро Арсенальна до Аскольдової могили, де пройшли панахида та віче. Від КУН слово мали голова Секретаріату Володимир Манько та керівник театру "Дзеркало" Володимир Петранюк, який прочитав власного вірша про героїв-крутянців.
Фото звідти і цю коротеньку анотацію прислав мені В.Манько.

Також на фото серед відомих людей я побачила голову УНР Миколу Поровського.















О 13-ій з Майдану незалежності марш на честь Героїв Крут розпочала ВО "Свобода".
Людей було багато - десь під п'ятсот, і це при тому, що велика кількість людей поїхала цього дня у Крути. Колона була довгою, йшли швидко, скандували голосно.

Кричали: "Слава Нації! Смерть ворогам!", "Наша земля - наші герої!", "Герої не вмирають - вмирають вороги!", "Комуняку на гілляку!", "Київ - український, а не більшовицький!",

У середині колони йшла "фанатсько-автономського" вигляду молодь з банером, на якому були напис "Поки є Батьківщина, йде нескінченна війна" і портрети Коновальця і Шухевича. Вони скандували гасла за здоровий спосіб життя ("Твереза людина - сильна Україна!" тощо) і традиційні антиментівські кричалки.
У коментарях підказують, що це було автономне товариство "ГРУША".

Проходячи повз Кабмін, колона скандувала "Азарова у відставку!", повз Раду - "Раду геть!". Не обійшлося, звісно, і без "Зека - геть!".

Біля станції метро "Арсенальна" відбувся невеликий мітинг.



Голова Київської "Свободи" Андрій ІЛЛЄНКО проголосив просто блискучу експресивну промову:

"Нам постійно говорять, що ХХ століття було програшним для України. Але насправді у Києві початку ХХ століття українців жило - добре, якщо відсотків 20. А сьогодні нас у Києві більшість. Тому, що Київ став українським, ми зобов"язані нашим героям, які воювали за Україну, в тому числі під Крутами, і в тому числі тут, на вулицях Києва, коли з цієї гармати придушували антиукраїнську п"яту колону, яка засіла на заводі "Арсенал".

Нам брешуть, що крутянці були нерозумні хлопчики, які не розуміли, на що вони йдуть. Але під Крутами ці "хлопчики" знищили 300 більшовицьких окупантів. На кожного крутянця по одній вбитій наволочі - дуже непогані результати. Наступ армії Муравйова був призупинений, і українські солдати знову загрузилися в ешелони і поїхали захищати Київ.
В цей час, як відбувався бій під Крутами, тут у Києві відбулося придушення піднятого більшовицькою п"ятою колоною, російською п"ятою колоною, заколоту, що почався на заводі "Арсенал".

Сьогодні хтось може говорити, що цей заколот мав соціальні причини. Брехня! Подивіться на прізвища організаторів заколоту. Жодного українського прізвища. Це робилося не українцями і проти України. Соціальні гасла були лише демагогією. Ми прекрасно знаємо, що і УНР і Центральна рада була соціалістичною за своєю ідеологією, ідеологічно вони були соціалістами. Більшовики так само були соціалістами, і соціальних причин ніяких не було для цієї війни. Це була війна міжнаціональна, українсько-російська, в якій російські імперіалісти під виглядом більшовиків намагалися знищити Україну, а українці Україну захищали".

Далі А.Іллєнко розвінчував брехню, що нібито всі українські націоналісти були західняками. Крутянці були киянами, вояки армії УНР походили з Наддніпрянщини, зі Східної України, з Донбасу, з півдня України. Холодноярці були селянами з центральної України. І ОУН, що створювалася на західній Україні - створювалася ветеранами УНР.

Табачнику і його історії Іллєнко порадив "плюнути в наглу рожу".

Хоча Київ є українським містом, і формально є незалежна Україна, продовжував Андрій Іллєнко, всі ми розуміємо, що у 1991 р. не утворилося тієї України, за яку воювали крутянці та інші Герої. Відбулося лише перейменування, Українська Радянська Соціалістична республіка перетворилася на Українську Радянську Капіталістичну республіку. Змінилася лише економічна система - з радянського номенклатурного соціалізму на дикий олігархічний капіталізм. Залишилась навіть придумана Леніним система рад. ("Це я вам кажу як депутат обласної ради").

Невелика фотосессія Андрія Іллєнка:









Настане день, коли наволоч, що засіла на Печерських пагорбах, казав Андрій Іллєнко, спробує підняти черговий січневий заколот проти нас, проти українців, проти нашого права на своє життя. "І от тоді, коли ми знову будемо придушувати цей заколот, не має бути так, як у 18-му році, коли вірні УНР військові частини ціною величезних жертв перемогли і коли після довгого бою був захоплений завод "Арсенал" - епіцентр, кубло повстання - заколотників, зрадників, звичайно ж, поставили до стінки і почали розстрілювати, абсолютно заслужено і справедливо. Аж тут прибігли політикани, з цієї смердючої Центральної ради зрадницької, і сказали: "Не можна розстрілювати, бо ми демократи. Через тиждень у Київ прийшла армія Муравйова, і ця наволоч, яку недорозстріляли тоді, почали розстрілювати нас - за те, що ми говорили українською мовою в Києві.
І тому в тій ситуації ми не можемо допустити знову, щоб нам не дали додавити цього ворога. Ми його додавимо, і ми переможемо! Слава Україні!".



Член Київського міського комітету ВО "Свобода" Юрко НОЄВИЙ казав про те, що у кожного крутянця були батьки, чи кохана дівчина, але вони взяли зброю і пішли на війну. Ця рішучість зараз має вилитися у щоденну копітку працю, бо без неї ми не зможемо прийти до влади і щось змінити, і слова, сказані на мітингу, залишаться порожніми словами.
"Коли ми сьогодні кажемо, що диктатура олігархічного капіталу, клас великих власників має бути знищений, ми не поділяємо жодного слова з націонал-демократичної риторики БЮТу і "Нашої України" і їм подібних гнилих партій - як ті, що у 17-му році призвели до жахливої поразки УНР".

Далі Юрко казав про найстрашнішого ворога - олігархів, статки яких вкрадені у народу за допомогою американських радників, які приїздили до нацдемів і радили їм, як проводити приватизацію.
Герої Крут вмирали не просто за синьо-жовтий прапор, а за синьо-жовтий прапор "без холопа і пана", за соціальну справедливість. І сьогодні український націоналізм перебирає на себе захист прав трудового народу.

Далі Юрко Ноєвий казав про ще одне завдання українських націоналістів - допомогти пригнобленим народам Російської Федерації відчути національну гідність і звільнитися з-під гніту імперіалістів, що засіли в Кремлі. Торкнувся вибуху у Домодєдово - "ці вибухи роблять сини і дочки тих народів, які потрапили під геноцид".
"Український націоналізм повинен визволити Московію з-під кремлівської окупації і подати руку тим народам, що прагнуть незалежності, на території РФ. Як наслідок, РФ повинна припинити своє існування, бо від її існування багатьом народам загрожує вимирання... Але спочатку ми вирішимо наші внутрішні питання і проведемо соціальну і національну революцію".



Заступник голови КМО ВО "Свобода" Руслан АНДРІЙКО розвинув тезу про те, що український націоналізм починався саме з центру і сходу України, і що книга "Холодний Яр" була дороговказом для ОУНівців, а далі казав про те, що сьогодні українську мову знищують алкоголем, тютюном і наркотиками, і закликав усіх покинути пити пиво і почати займатися спортом, читати книжки, а не бездумно висіти в Інтернеті.



Голова Печерської районної організації Сашко АРОНЕЦЬ казав, що влада робить все, щоб ліквідувати студентське самоврядування, щоб "нагнути" студентів, щоб залякати їх, щоб вони не виходили на акції спротиву. Але студенти - рушійна сила всіх революцій, і мають пишатися тим, що у них є приклад крутянців.

Сказав, що бандерівській армії не доведеться переходити Збруч (цитата з Ю.Михальчишина) - вона вже тут, у Києві - це ми з вами. Бандерівці вже зараз є і в Донецьку, і в Криму. Бандерівці - це українці!



Член політради ВО "Свобода" Юрій ЛЕВЧЕНКО:
"Остаточна мета - це Україна. Країна Україна - не держава Україна, не ті олігархічні зрадники, а саме країна - наші діди і прадіди, і наше майбутнє".
Закликав покинути думати про аполітичні громадські рухи, бо "нема нікого іншого, як ми, хто може побороти цю гідру". Полаяв трохи нацдемів, яким "аби квіточки класти".

Ще на початку мітингу до нього приєдналися три літні жінки з розтягнутим у руках помаранчевим прапором "Нашої України". Хтось показав на них Іллєнкові, той відмахнувся: "Хай стоять".

Після закінчення мітингу вже не організованою колоною, а самі по собі люди пішли на Аскольдову до могили крутянців, поклали квіти, запалили лампадки...













Я спілкуюся з другом усіх київських демонстрантів майором Оніщенком :) (фото Віктора Крука)












































Лампадка від Вікторії Омельченко
Вшанування Героїв Крут в Одесі (фото, відео):
http://alek-ya.livejournal.com/1942071.html

Смолоскипна хода у Львові (відео):
http://comrade-molotov.livejournal.com/1607979.html

Гарний фоторепортаж з Крут:
http://svitzaochi.livejournal.com/42128.html

свобода, герої україни, іллєнко, крути, акції, фото, кун

Previous post Next post
Up