Месія

Jul 19, 2010 14:31

У більшості людей слово Месія асоціюється з Ісусом Христом, а Христос - зі смиренністю, лагідністю, покірливістю - з тим, що російською зветься "кротость".
І незважаючи на це, людська свідомість вимагає від Месії рішучих силових дій, очолювання ним визвольної війни тощо.

Вже далеч, тужна і зваблива ( Read more... )

християнство, філософія і психологія, вірші чужі

Leave a comment

Comments 57

coachvova July 19 2010, 11:37:24 UTC
таким Його уявляли тоді, таким Його чекають ще і зараз. І хоча тоді Він приходив не образивши навіть "мухи", другий Його прихід виправдає всі "сподівання"!!!

Reply

bilozerska July 19 2010, 11:43:45 UTC
Цікаве трактування. Згодна, мабуть...

Reply


anonymous July 19 2010, 11:43:39 UTC
Большой респект Михаилу Афанасьевичу Булгакову.

"Бджолярем і ганчіркою" можно назвать булгаковского Иешуа, НИЧЕГО общего не имеющего с евангельским Христом.

Персонаж романа о Понтии Пилате, бродячий философ с его беззубым морализаторством, вовсе не случайно выведен мастером с подачи сатаны-Воланда.

Reply

dipcourier July 19 2010, 12:13:52 UTC
А тим часом бійці УНА-УНСО на літніх вишколах: волиняки в лісах, буковинці в Карпатах, львівяни в Карпатах... Сьогодні коли говориш з молодим поколінням УНА-УНСО, їх аніскілечки не відвертає ідея створення бойових парамілітарних загонів визволення України від внутрішного ворога Януковича і його шайки.

Reply

anonymous July 19 2010, 13:18:26 UTC
Ваші сопливі бійці (як взагалі все, що очолюється українськими націоналістами) не здатні створювати і перемагати. Максимум - це скористатись великомасштабними потрясіннями і трохи підгадити життя основним гравцям на політичній арені.
В мирний час "бійці" (якщо знайдуться такі) будуть переловлені і знешкоджені загоном Беркуту за декілька днів, якщо не дай Боже якась крупномасштабна заварушка - чекає доля бандерівців, причому подавлять у схронах набагато швидше ніж їх попередників.

Reply

(The comment has been removed)


dali_bude July 19 2010, 12:35:15 UTC
> Подумалось: у Месії має бути сталева воля, жорстокість і руки по лікоть в крові.

Угу, юдеї саме такого й чекали. Тому справжнього Христа і не розгледіли.

Reply

bilozerska July 20 2010, 13:58:42 UTC
Що ми можемо знати про справжнього Христа?
Ми точно знаємо, що розіп"яли Його не як пророка, чи лжемесію, чи єретика-богохульника, а як Царя Юдейського - це було написано на табличці. Тобто, його сприймали, по-сучасному, як лідера національно-визвольного руху.
Хтозна, що б Він робив, якби Його не розіп"яли?
Він казав, що приніс людям "не мир, але меч". І торговців з храму виганяв зовсім не умовляннями. "Підстав другу щоку" - це для апостолів, для своїх, для одновірців - щоб між собою не сварились, не вбивали і не калічили один одного через побутові сварки.

Reply

німець скаже ви моголи... jabogdan July 21 2010, 19:50:34 UTC
навіть не сумніваюсь, що і Христа би українці закидали камінням і лайном набагато швидше і сміливіше ніж якогось шуфрича чи табачника, саме за намовлянням отаких табачників.

Reply


pinch_of_wisdom July 19 2010, 12:53:11 UTC
бджоляр і ганчірка? Занадто багато честі тому, на кого натякаєте - якщо Він колись і прийде, то авжеж не в образі політика чи урядовця.

Reply

bilozerska July 20 2010, 14:00:13 UTC
Лідер може прийти у якості, наприклад, керівника повстання - але в разі його перемоги він очолить державу, тобто, стане політиком.

Reply

pinch_of_wisdom July 20 2010, 20:47:41 UTC
з досвіду того ж самого „бджоляра” - то краще б вже не ставав :), бо бачте як політика псує, так людина з потенційного Месії перетворилася на просто „ганчірку”.

Reply


anonymous July 19 2010, 13:06:12 UTC
Не зовсім зрозуміло, Ви іронізуєте, чи серйозно, якщо серйозно, то Месією був Сталін. З жорстокістю і руками по крові зі сталевою волею вів народи до кращого життя, причому будь які поблажки і відступи від курсу тягли б за собою жертви незрівнянно більші. Все життя Йосипа Віссаріоновича це рішучі силові дії. Не розумію, чому ви так його не любите, а любите нікчемного карлика, миршавого Бандеру? Який не міг ні толком очолити ні перемогти.

Взагалі то кожному часу свій Мессія.
Наш ще мабуть не народився :)

Reply

anonymous July 19 2010, 14:17:23 UTC
Да, у них прямо страсть какая-то к политическим пигмеям ( ... )

Reply


Leave a comment

Up