Ветеранку АТО кинули в СІЗО замість учасниці проросійських НЗФ

Jan 20, 2021 21:37



19 січня 2021 року Національна поліція затримала ветеранку АТО Вікторію Котеленець. Їй інкримінують участь у проросійських НЗФ в 2014 році.

Вікторія Котеленець (Марченко), позивний "Фортуна", 1989 року народження - ветеранка ДУК "Правий сектор" та Української Добровольчої армії. Служила в зоні АТО в Окремій тактичній групі ДУК ПС та ОЛПЗ "Вольф" УДА з лютого 2015 по вересень 2017 р.



Чоловік - Анатолій Котеленець, лейтенант ЗСУ. Виховують двох дітей - сина 11 років і доньку 1 рік.
Мама - Наталя Воронцова, відомий волонтер.

19 січня 2021 року Вікторію Котеленець було затримано поліцією у Міністерстві ветеранів в Києві, куди вона спеціально приїхала, щоб отримати заслужене посвідчення УБД. Того ж дня відбувся суд з обрання запобіжного заходу, який відправив Вікторію до Лук'янівського СІЗО.

Поліція підозрює Вікторію Котеленець в тому, що вона нібито є жінкою, яка на так званому "параді" в Донецьку у 2014 році конвоювала українських військовополонених. Фото жінки-конвоїра активно поширювались у мережі Інтернет. Ще у 2015 р. хтось звернув увагу на її зовнішню подібність до Вікторії. Після того Фортуну допитували співробітники СБУ і переконалися, що це не вона.



Бойовичка НЗФ, ідентифікована як Ольга Сухова, на "параді" в Донецьку



Вона ж, там само

Комп'ютерна програма з розпізнавання облич “NeuroIdentigraf“, яка є у розпорядженні Центру "Миротворець", провела порівняльний аналіз і встановила, що Вікторія Котеленець і конвоїрша з "параду" - зовсім різні особи. Більше того, за допомогою цієї програми співробітники Центру "Миротворець" встановили особу жінки-конвоїра - це Ольга Сухова з Донецька. Це саме замість неї сидить у Лук'янівському СІЗО ветеранка АТО і мама однорічної дитини Вікторія Котеленець.



Ольга Сухова (перше фото з "параду", друге взяте з її особистої сторінки).

Подробиці розслідування на сайті "Миротворець":
https://myrotvorets.news/huchne-zatrymannia-veteranky-verdykt-neuroid/?fbclid=IwAR3gzuAJLlakWeXY5T6FvrIF_p2jASF7t2piEqe8c0HwEJygvLhd66kW3W4

Адвокат Вікторії - Віталій Цокур, наразі (20 січня) він знайомиться з матеріалами справи. Вже зустрівся з Вікою в СІЗО і передав їй нашу підтримку. Вона тримається молодцем, спокійна.

Картка матері, Наталі Воронцової, для допомоги на адвоката та інших витрат на звільнення Віки:
6706 3500 2653 1163
Previous post Next post
Up