Пиріг з житнього борошна

May 16, 2012 13:29

Я знову з випічкою з житнього борошна. В мене його досить багато назбиралося: декілька раз мені чоловік замість вівсяного купував житнє. Отже, пиріг з житнього борошна, на смак як медівник. Сьогодні я спекла його з грецькими горіхами, вяленою черешнею та шовковицею.


300 гр житнього борошна (можна просіяти)
125 гр цукру (можна й менше, особливо якщо плануєте потім пиріг полити глазур'ю)
2/3 ск. кефіру, молока (інколи потрібно трохи більше)
1/3 ск. рослинної олії
3 шт яєць
100 гр горіхів
100 гр сухофруктів
1 ч.л. імбирю
1 ч.л. кориці
1\2 ч.л. мускатного горіху
1 ч.л. соди погашенної оцетом
Яйця розтерти з цукром, додати олію та добре все перемішати. Борошно змішати з спеціями та порізаними горіхами та сухофруктами. Потрохи добавляючи до яєць муку та молоко, та соду замішати тісто. Тісто має вийти не дуже густим. Випікати десь 20 хвилин при 200 градусах.

- выпечка -, - яйцо -, - орехи -, - ржаная мука -, - сухофрукты -

Previous post Next post
Up