OH NOEZ!!!!!

Jan 25, 2008 14:38

I just tried to make onigiri because my mom's cooking was really bad this time, but OH WOE IS ME!!!!!!1!!!!!11!eleven! MY RICE DOES NOT STICK!!!!!!! Yoli-chan, PRZ tell me how to make the rice stick!!!! I think I did it ok, but maybe the problem was the rice itself... maybe it was too long... maybe I didn't let it rest enough after I washed it... ( Read more... )

everyday stuff, ежедневие, rant

Leave a comment

Comments 14

yoli_massu January 25 2008, 17:55:59 UTC
Здрасти! Ами....ти нали го изми хубаво? В смисъл, то нали ориза се мие, докато водата почне да не става бяла от него?! +Това не трябва да го натискаш много, докато го миеш, защото после става много лепкав и не правиш нищо. Друго...(не, че много ми разбира главата от такъв ориз...) ...Мисля, че си му сложила мн вода. Нз.. На една чаша ориз колко чаши вода си слагаш?

Reply


yoli_massu January 25 2008, 18:00:21 UTC
........Боже, аз не мога да чета! оО Сега видях, че си написала, че е водата е изчезнала след 3 минути! хахаха Бтв, кажи ми само пак колко чаши вода на една чаша ориз слагаш? И...В какво го правиш?

Reply

belfire January 25 2008, 18:14:10 UTC
емии в сайта пишеше на 2 купи ориз 2 1/4 купи вода (на мен ми се стори малко и сложих 2 и половина)... и го правя в тенджера, поради липса на друго.

Reply

belfire January 25 2008, 18:15:13 UTC
Иначе го измих много добре, водата потече почти биста от него... почти не го мачках, това проблем ли е? :/

Reply


yoli_massu January 25 2008, 20:09:13 UTC
Не, не е лошо. Нз къде може да е проблема! оО Ти нали го вариш един час? Аз го варя толкова и слагам на една чаша ориз чаша и малко отгоре вода. Става ми доста лепкаво. Варя го в гювеч.

Reply

belfire January 25 2008, 20:12:38 UTC
Не, никога не съм га варила цял час... първо за около минута на силен огън, после 5 на среден и 1-15 на слаб... после още 15 минути го запарвам с кърпа О,о Не съм виждала рецепта, където се вари цял час.

Reply


yoli_massu January 25 2008, 21:32:12 UTC
Еми Кавай-сенсей и Коджима-сенсей миналата година, когато ни показваха как да си приготим продуктите за суши, ни казаха, че ако си правим такъв ориз в къщи, слагаме го във фурната, на 4 май, и чакаме един час. То даже почва да ти мирише, когато стане готов.

Reply

wakiwaki January 26 2008, 17:07:40 UTC
... фурна? (понякога не се сдържам, прости ми, Марта, че коментирам глупости в твоя блог.)

Reply

belfire January 26 2008, 18:45:34 UTC
wakarimashita! Ще опитам другия път и ще сравня резултатите.

Reply


yoli_massu January 26 2008, 22:18:39 UTC
Ganbare, Marta-chan!!! ^.^

ПП: И да, фурна!

Reply

belfire January 27 2008, 09:32:49 UTC
Ъ, чакай, вътре във фурната ли? O,o

Reply


Leave a comment

Up