ЩО В НАС З АВАНҐАРДОМ?

Jan 18, 2010 12:45

Чесно кажучи не розумію чому в Україні так слабенько розвинута аванґардна поезія: фонетична, візуальна, конкретна та всі дотичні напрямки та рухи. Де фігури штибу Ернста Яндля, В.Шерстяного, Курта Швітерса? Де фестивалі, де друковані видання, веб сторінки, акції? Чому кожен рагуль від літератури має право ляпнути про саунд поезію та етс. (див. вище ( Read more... )

блядство, аванґард

Leave a comment

Comments 12

(The comment has been removed)

batacat January 18 2010, 12:28:05 UTC
а що саме з олегом будзеєм?

Reply

(The comment has been removed)

batacat January 18 2010, 12:46:13 UTC
чудово, ще був покійний Іов.

Reply


strongowski January 18 2010, 12:37:37 UTC
для того потрібна бодай якась активність митецької спільноти з самоорганізації. А її нема.

Reply

batacat January 18 2010, 12:45:46 UTC
ми з завадським вже говорили що насправді дуже мало робиться для цього... активність буде... тре знайти людей які цім займаються та цікавляться та першим кроком могло би бути створення в тому ж ЖЖ спільноти орієнтованої на аванґард

Reply

ymko January 18 2010, 14:11:39 UTC
до андрія: орієнтованої спільноти мало, якщо немає людей, які можуть/вміють/хочуть працювати в цьому напрямі. з чого ти робиш висновок, що взагалі можлива якась активність?

до іллі стосовно самоорганізації: мені здається, що минулорічні події у перекладацькій банці з павуками нам чітко показали, що з таким ставленням один до одного не може йти навіть мова про самоорганізацію.. до того ж, я досі переконана, що організовувати повинні не творчі особистості, а мееджери, бо це взаємовиключні поняття.

і до всіх: будь яка організація не може існувати без фінансової підтримки. я понімаю там інтузіазьм і всьо такоє, але фінасовий бік має існувати - для проведення фестивалів, випуску книжок/газет/журналв і тепе. без цього будь яка навіть добре організована діяльність буде лише бовтанням ніжками у болітці і не призведе до жодних культурних/суспільних/митецьких змін.
це я до того, що будь-яку проблему тре вирішувати копмлексно, враховуючи всі фактори.... ось)

Reply

strongowski January 18 2010, 14:15:32 UTC
цілковито, повністю і безумовно погоджуюся.

Reply


Leave a comment

Up