Запоріжжя. Страсті по Лєніну. (22.02.2014)

Feb 22, 2014 20:49

Вчора запорожці всю ніч радо споглядали, як в сусідньому Дніпрі валять диктатора. "Надо бы и своего Ленина убрать, а то как-то перед народом стыдно", - вирішили вони і пішли здіснювати свою задумку в суботу вдень. Прийти то прийшли, але ніяких кранів, тросів чи навіть молотків якось не захопили. А запорізький Лєнін огого, ще побільше дніпропетровського буде.

Тим часом, місцеві комуністи напевно теж вчора всю ніч по інтернету глазіли, як їхнього вождя валять з олімпа в Дніпрі, тому приїхали защіщать його ізваяніє в Запоріжжі. Правда, я навіть не впевнена, що то були комуністи. Бо стандартних партійців з прапорами КПУ та портретами Сталіна щось не було видно. А лідер запорізького обласного КПУ, Бабурін, ходив по площі Лєніна, але чомусь в основному стояв зі сторони "бандерівців" та періодично обіймав жінку, замотану в прапор України.

Народ на площі розділився на два лагєря. З одного боку стояли прихильники вождя, з іншого - противники. Між ними - кордон міліції. Періодично хтось одиничний, з одного чи іншого лагєря, переходив на інший бік - потриндєть. Деякі дискусії були абсолютно абсурдними. Наприклад оцей дивний чоловік намагався в чому переконати абсолютно закорєнєлу бабусю, яку вже точно немає сенсу ні в чому переконувати. Виглядали вони приблизно однаково по-ідіотськи. Сперечатись з такими бабусями - себе не поважати.


Прихильникам Лєніна організовано роздали пов'язки "Народное ополчение" та георгіївські стрічки. Контингент десь такий: заводчани, трудяги, кузьмічі. Можу помилятись, але таких мужиків я ніде окрім як перед телевізором з пивом уявити не можу. Ну і на захисті Леніна, ага.


Коротке відео про контингент,  відразу видно - цвет нації

image Click to view



На диво, вистачало і молодих жінок. Що їми двіжет - мені не зрозуміло. Підозрюю, що просто повелись на речі про "понаєхавших бандеровцев". Тому що в спілкуванні з противниками Леніна основним питанням у всіх було: "Ты откуда приехал вообще?". І їх якось відверто дивувало, що всі, хто прийшов валити Леніна, виявились запорізькими. А де ж бандерівці??? Ніпанятна...

На Леніні ще вдень написали щось про те, що його треба знести. Пізніше защітнікі Лєніна старанно то все відмивали. І таки відмили.


Якийсь врач прийшов всєх лєчіть

image Click to view



Захисників Лєніна було в районі сотні, може дві. Противників Леніна зібралось приблизно вдвічі більше. В кожному противнику Леніна вижались радикали, "которые не чтят историю" и "не имеют ничего святого".
Фраза "Побойтесь Бога, не трогайте Ленина" мені особисто здається каламбуром =)

Зносити Леніна в більшості своїй прийшли футбольні фанати, і вони в принципі, своїм виглядом цілком виправдовували славу екстремістів.
Але серед тих, хто прийшов побачити на труп впавшого вождя, траплялись і жіночки середнього віку. Вони переходили через кордон ментів, ходили на екскурсію до носителів георгіївських стрічок і влаштовували поодинокі дискусії. І тут у "наши_деды_воевали" ставався розрив шаблону. Перед ними стояли не молоді пацани, у яких "нічєго_святого", а такі ж, як і вони, 40-50-літні жіночки, які теж бачили ковбасу по 20 копійок, але підтримують знесення Леніна. Такі дискусії виходили цікавими. Тому я в основному тусила в ворожому лагері - слухала, що думає простий народ.


В принципі те, що відбувалось сьогодні в Запоріжжі - це нарешті дискусія суспільства, а не нерівна боротьба народу з владою, і не протистояння двох партій. Не було жодного партійног прапору. Ніякі партійці не піарились. Просто дві групи представників народу розійшлись в думці.

Навіть міліція вела себе пристойно. Вони не ставали на будь-яку сторону. Вони стояли між протестувальниками и успішно випереджали будь-які провокації. Варто було зав'язатись поодиноким запеклим дискусіям - там відразу ж з*являвся міліціонер і розводив людей по різних лагерях. Якщо у когось знаходилась дерев*яна палка, її відразу ж відбирали, в чийому б лагері вона не була. Тобто міліція нарешті виконувала свої прямі обов*язки, причому належним чином. Останнім часом це виглядає незвично.


І тут по вулиці проїхав кран. Просто якийсь кран, що їхав на якесь будівництво. Першими підняли тривогу оці дури жіночки. Не знаю, звідки беруться такі дури люди, але оця та, що справа, в світлій куртці, кинулась віддирати шматки плит і озброюватись ними, щоб в разі чого гідно відстояли Леніна.
Факт віддирання я запєчатлєть не встигла, але на цьому відео, якщо прислухатись, вони домовляються, чим ще можна озброїтись, щось кажуть про пістолет, і засовують в пакет шматки плит.

image Click to view



бідна дитина, хто весь твій мозок з'їв? ((



Оцими шматками плит вони збирались кидатись по людях, щоб захистити вождя...


"Ой, а тут нельзя отломать?" - задалась потім питанням одна з них, маючи на увазі бетонну стінку від клумби. ПОтрогала її руками - нє, нєльзя.


Кран проїхав повз, тож вони просто взялись за руки і почали обороняти Леніна.


А випадкові перехожі відразу зрозуміли, що Леніну не жить )
"Давай детей сфотографируем на фоне Ленина. Последний раз же..."


Дітей попросили поставити руки, як Ленін, але вийшла зіга )))))



В цілому все було доволі мирно, з одного боку кричали "За-по-рожь-е", з іншого "Комуняку на гілляку". В якийсь момент всі зійшлись в одному "Банду - геть".




У женщіни вкрали кусочєк дєтства

image Click to view



Були якісь постріли зі сторони захисників Леніна і пізніше знайшли оці от гільзи. Хто стріляв і куди - невідомо. Певно, якийсь тітушка. На щастя, обійшлось без крові.


Після декількох годин стояння я змерзла і вирішила їхати додому. Крана нема - тож Леніна сьогодні точно вже не знесуть. Прямо повз зупинку, нікого не соромлячись, пройшли четверо тітушек з дерев*яними палками. Але побити вони нікого не встигли - міліція їх затримала і обєзврєділа.


Коли я вже їхала додому, колона людей вирішила йти від Леніна до Дзержинського. Тут і почалась головна жара, яка відбувається прямо зараз. Їду туди. Дякую, що читали.

UPD.
Далі було от шо. Колона рушила вздовж проспекта. В районі площі Пушкіна якийсь ідіот почав по людям стріляти з травмата з машини. Ітог: машини у чувака більше немає, і нирок, схоже, теж.

А колона пройшла собі далі до ДК Дробязко та знесла маленького місцевого Леніна. Спочатку він бахнувся мордою вниз:


потім розвернули


Операцію "Позбавимось від символів совку" на цей день вирішили завершити. Далі буде. Завтра.

запорізьке, національне, масові беспорядки, зафоткане, комуністичне

Previous post Next post
Up