Шабаш сироїдів @ Дніпропетровськ

May 18, 2013 18:06

Сироїдів я поважаю, але що далі робити з цією повагою, ще не визначилась. З одного боку, мій півторатижневий сироїдний експеримент показує, що так круто я не почувалась ніколи в житті. З іншого - насторожує те, що сироїдів зі справді великим досвідом не існує в природі. Максимум, з ким стикалась в житті чи хоча б віртуально - це 5-7 років стажу. Що ( Read more... )

дніпропетровське, цікаве, їстівне, вегетаріанське, зафоткане

Leave a comment

Comments 32

psina1984 May 18 2013, 15:15:57 UTC
Не сприйміть за знущання, але чим на вашу думку термічна обробка гірша за кріогенну? Просто на морозиві спотикнувся й завис. Наскільки мені відомо сироїди вважають що при термічній обробці за рахунок ряду процесів руйнуються корисні речовини а також відбувається розрив мембран рослинних клітин. Чому ж на їх думку такого не відбувається при заморожуванні? Особливо з урахуванням того, що ще в школі всі вчили що лід має густину меншу за воду, тобто при замерзанні вода розширюється й має також некошерно впливати на сироїдські продукти....
Просто цікаво:))

Reply

atanoissapa May 18 2013, 15:18:40 UTC
Та звідки ж я знаю, я не сироїд, а простий вегетаріанець, тому дивлюсь на все це очима неофіта )

Але чисто інтуїтивно мені здається, що високі температури все-таки гірше впливають на продукти, ніж низькі. Не знаю, чому я так думаю.

Reply


i_ce_ja May 18 2013, 15:27:35 UTC
кгм...
сироїди раком не хворіють? вони генно-модифіковані? а ви знаєте, що таке рак взагалі і механізми його виникнення?

Reply

atanoissapa May 18 2013, 15:44:57 UTC
я не лікар, і навіть не сироїд, щоб вступати в такі дискусії, а в даному випадку лише ретранслятор почутого )

Reply

i_ce_ja May 18 2013, 15:53:33 UTC
тут не треба бути лікарем. механізм раку на диво простий - будь-яка клітина раптово починае безмежно ділитись і агресивно заповнювати простір собі подібними. і якби медицина знала сьогодні як уникати таких перетворень, то було б просто чудово. а так ніхто крім сироїдів не в курсі як не дати генам працювати.
і Джолі не тому груди відрізала, шо хоче їсти запечене м"ясо, а тому, що має генетичну схильність до дуже агресивної форми раку.

Reply

atanoissapa May 18 2013, 15:59:51 UTC
перша лекція сьогодні якраз була про рак, і він там докладно розказував, як шо і чому, наводив дослідження і.т.п.
я не можу переказувати, бо це буде каша і дезінформація, бо я не спец, але якщо викладуть відео з фесту - дам посилання, цікаво буде, що ти скажеш про його аргументи )

бо блін найбільше фігня в сироїдних та вегетаріанських лекціях, що на них не ходять люди, які більш-менш шарять в усяких там хворобах і мікроелементах.
бо отак слухаєш - і наче все переконливо, а хотілось би жвавої дискусії, бо напевно ж на кожен аргумент може бути контраргументи )

Reply


cherez_dorogu May 18 2013, 15:40:19 UTC
Дуже люблю твій журнал. Знаю, що не по темі, але колись же треба сказати - то чому б не зараз?

Reply

atanoissapa May 18 2013, 15:45:12 UTC
*навіть аватарка почервоніла*
дякую =)

Reply


(The comment has been removed)

atanoissapa May 18 2013, 15:53:12 UTC
3 года - это норм, у меня таких тоже много
а куда она потом делась? перестала сыроедить?

Reply

(The comment has been removed)

atanoissapa May 18 2013, 15:56:36 UTC
:))))
я пока своего не подсадила, и даже не пытаюсь, но он с интересом читает вегетарианские журналы, так что думаю, шанс есть )

Reply


gothic_inside May 18 2013, 21:50:42 UTC
зі знайомого і більш-менш адекватного побачила кримське мило (дуже ок, купаюся більше року тільки ним, дуже подобається))), і хлібці, схожі на ті, що Екохліб виробляє (вони теж методом пресування та дегідрації робляться, наскільки я знаю).
сальса дуже смачна, рекомендую загуглити рецепт і спробувати;) ще й дуже літня страва

Reply

atanoissapa May 19 2013, 08:39:13 UTC
ага, сальсу треба погуглити - виглядала вона смачно )

Reply

gothic_inside May 19 2013, 09:14:32 UTC
Її ще смачно на підсмажених чи підсушених тостах їсти, але то не для сироїдів))))

Reply

atanoissapa May 19 2013, 11:20:25 UTC
як добре будти не сироїдом )

Reply


Leave a comment

Up