Євромайдан - не Революція.

Nov 21, 2014 14:11

Рік тому почався Євромайдан, який був 30-го листопада розігнаний. І потім вже 2-го Грудня насправді почалась Революція (Майдан 2) - з зовсім іншими гаслами і зовсім іншою мотивацією і навіть зовсім іншим складом активу.

Гасла, скандування, флеш-моби й прапорці враз були змінені на бруківку, бити, кулаки, трохи пізніше - на "коктейлі Грушевського", палаючі шини, саморобні катапульти, щити забрані в побитої беркутні і вевешників, протигази, а під кінець - і на справжню вогнепальну зброю.

Саме це і тільки це дало змогу перемогти. Мао таки був правий - "гвинтівка породжує владу".

І яценюки-порошенки-турчинови-клички - ніякі не очільники Майдану і ніколи ними не були. Майдан їх освистував, а іноді й копняків давав. Але вони прикинулись майданівцями перед МАСАМИ, а також використали момент відсутності хоч якоїсь легітимності влади в очах закордону і розпочатою буквально за пару днів після перемоги Революції зовнішньою агресією, тому й захопили владу. Поки що...

Тому навряд чи правильно змішувати Євромайдан і Революцію. Хто хоче святкувати - хай святкує - якщо є що. Сеня й Пєця будуть задоволені.

(ж)ОППО-зиція, Майдан, Революція

Previous post Next post
Up