про справедливість

Nov 14, 2013 01:26

сьогодні за обідом говорили про різні цікаві речі, і одною з тем виявилась справедливість. друг, який прийшов до мене в гості на обід, сказав, що вірить в те, що світ справедливий, грубо кажучи - катюзі завжди буде по заслузі. я йому відповіла, що теж колись в таке вірила (навіть пост тут про це був!), але перестала вірити ( Read more... )

мислі вслух

Leave a comment

Comments 8

xpk November 14 2013, 01:07:02 UTC
регулярно думаю, что есть две кучки: в одну уходит плохое, в другую - хорошее. вот прям все, что люди делают. и каждому, кто плохое делает, из плохой кучки свой кусок достанется. а вот кучка хорошего распределяется рандомно, просто кому-то.

Reply


orestk November 14 2013, 05:40:44 UTC
Справедливість це дуже суб'єктивне поняття і у кожного вона різна. Об'єктивної справедливості в принципі нема)

Reply


rainy_lily November 14 2013, 06:10:41 UTC
поганий може зробити хороше і зрівноважити свою карму - як варіант, і не буде ланцюжка.
або принцип мінус на мінус дає плюс - типу робиш погане і нічо тобі не стається. хоча я все ж вірю, шо рано чи пізно розплата наздоганяє, а от її розмір постійно різний.

Reply


filosoftka November 14 2013, 18:24:48 UTC
Закон карми це і є нескінченний лвнцюжок :) А справедливість вона є (тільки поки що не встановила, де саме).

Reply


elisabethtown13 November 14 2013, 18:26:44 UTC
Відверто кажучи, останнім часом - у світлі всього, що зі мною відбувається - я часто замислююся над питаннями: за що? чому я? чим я завинила? Але тоді згадую, скількох людей - особливо близьких - я несвідомо і цілком свідомо ображала. Мабуть, тепер настав час розплати - принаймні все частіше мені це спадає на думку. Може, таким чином я дійсно якось спокутую вину...
А ще мені подобається думати, що всі ті, хто колись ображав мене, дістануть своє. Буває, ця думка аж гріє - і не тому що я така зла і недоброзичлива, просто той, хто чинить зло, має і сам відчути на собі, як це.
А щодо ланцюжка - не обов"язково погане чинить людина. Може, суб"єкта з поганою кармою, який вчинив погано, наздожене якесь стихійне явище чи щось таке?..

Reply


Leave a comment

Up