Зір

May 10, 2011 15:03

у мене навізчіва ідея ( Read more... )

питаннячко, бзік

Leave a comment

Comments 17

martuha36 May 10 2011, 12:36:25 UTC
вдома окуляри, поза домом - лінзи. тому, що мене терзали певні дурацькі комплекси. тепер часом виходжу з дому в окулярах і нічо) всім нравиться)))
...сестрі лінзи не підійшли. очі не сприймали, тому вона в окулярах постійно...

корекція - це для мене шось страшне і з невідомими наслідками. я б не ризикувала... не знаю, це досить суб*єктивно, бо я не чула ще ніяких відгуків про це. але мені не подобається)

Reply

annnychka May 10 2011, 14:58:28 UTC
а те, що очі не прийняли лінзи, - це вже на практиці проявилось? чи лікар може це якось передбачити?

Reply


zviruk May 10 2011, 12:36:56 UTC
почати носити окуляри - наплювати раз і назавжди! на відновлення нормального зору. я серйозно. бо в мене особисто є вроджена вада, яка впринципі лікуванню не піддається, але не надто заважає. але! коли я закінчувала універ, то зір у мене настільки впав, що не бачила навіть номеру маршрутки. бо диплом, сесія + робота дали своє. але покапала каплі, які допомагали м'язам ока розслаблятися, ціле літо трималася від компа максимально далеко, провела невеличкий комплекс вправ і почувалася шедеврально. звісно зараз в мене зір вже не 100%, але окуляри ні-ні. просто м'язи тоді перестануть працювати, атрофуються і все. так що раджу просто перечекати, попити вітамінки (на приклад Окювайт), і на літо заборонити собі сидіти в компі, або мінімалізувати. і не входити в залежність.

Reply

annnychka May 10 2011, 15:03:18 UTC
в мене зір поганий ще років з 13-14. на першому курсі я ним активно займалась, раз на півроку проходила курс вправ, вітаміни пила десь 1,5 року без перерв, за компом фактично не сиділа.
і стала бачити десь на 2-3 рядки більше.
але як тільки все це припинити, то воно назад до старого вертається.
власне, то був мій єдиний аргумент: не носити окулярів, бо тоді очі взагалі розлінуються і я вже з ними точно нічого не зроблю.
але оцей дискомфорт - в театрі, в аудиторії, якщо не вдасться зайняти першу парту - набрид.
хоч я досі вагаюсь(

Reply

jazz_any May 10 2011, 15:42:14 UTC
трохи не погоджусь.
якщо зір поганий і при цьому не носити окуляри, то очі будуть постійно напружуватись сильніше і сильніше, м"язи втрачати еластичність - і як результат ще гірший зір.
гарний офтальмолог має підбирати такі діоптрії, щоб не розслабляти очі взагалі, але щоб вони і не перенапружувались більше ніж треба

Reply


(The comment has been removed)

annnychka May 10 2011, 15:06:46 UTC
я не знаю, скільки в мене) востаннє я бачила одним оком 3 рядка, іншим - 1. і то, якщо прокліпатись.
коротше завал, ще й я давно якось до лікаря не ходила... просто лінувалась абощо.
а тепер дискомфорт зашкалює. наприклад, на курсах італійської мушу сідати за першу парту, бо інакше дошки не бачу.
набридло це.

Reply


wanda_nova May 10 2011, 13:09:47 UTC
лінзи і тільки лінзи - в окулярах страшенно незручно, щоби подивитися вгору, вбік чи вниз, треба головою рухати, уффф. лінз не відчуваю взагалі - варто вибирати якісні, дихаючі з хорошим вмістом вологи.
про корекцію чула багато хорошого, але все-таки навіть найменший ризик змушує задуматися.

Reply

annnychka May 10 2011, 15:09:25 UTC
щодо корекції - мене найбільше лякає те, що немає наразі змоги перевірити, що стається з зором, скажімо, через 20-30 років після неї. ну, бо це досить нова технологія, принаймні в нас.
а щодо окулярів: як на мене, їхня первага в тому, що їх можна вдягнути на час лекції чи вистави в театрі, а потім зняти, тобто не ходити в них весь час. з лінзами так не вийде.

Reply

wanda_nova May 10 2011, 18:07:21 UTC
так, це перевага - якщо мінус (плюс) невеликий, і окуляри непотрібно носити постійно:) в інакшому випадку лінзи - то справжнє спасіння

Reply


jazz_any May 10 2011, 15:50:22 UTC
ношу з 5-го класу окуляри..до 9-го зір потихеньку сповзав - але це цілком логічно, бо організм росте і на очі не вистачає..а з 9 класу і по сьогодні стабільно тримається, і це при тому, що за компом я не сиджу лише коли сплю.
з 10-го класу почала пробувати лінзи..два роки ходила "не знімаючи"..а в універі якось і пріоритети помінялись, і зручність (в тому плані, що по-хорошому лінзи треба носити не більше 9-10ти годин на добу, а так не виходило..і іноді з тим навчанням взагалі не вистачало сил повзати до ванни їх знімати - а окуляри "зняв-одягнув")
два рази за весь час було так, що очі жахливо втомлювались - і коли лінзи були на очах було неприємно - то прописали каплі для розвантаження очей. все гуд
от скоро піду купляти на літо лінзи)

Reply


Leave a comment

Up