Зоозахист у Трипільському колі

Jul 20, 2009 12:43

У рамках Міжнародного еко-культурного фестивалю «ТРИПІЛЬСЬКЕ КОЛО-2009. ЗЕМЛЯ»» пройшла акція на захист тварин. Зоозахисники пропагували серед відвідувачів фестивалю ідеї біоцентризму та проводили консультації з вегетаріанського харчування для усіх бажаючих.

Головні зусилля були спрямовані на збір підписів проти знищення безпритульних тварин в Україні, яке посилилося у зв’язку з підготовкою до футбольного чемпіонату «Євро-12».

Збір підписів був ініційований Президентом Міжнародного товариства захисту тварин «SOS» Тамарою Тарнавською та підтриманий швейцарським товариством захисту тварин «SOS Chats». Йдеться про звернення президента УЄФА Мішеля Платіні з проханням вплинути на керівництво України як на учасника «Євро-12» з метою зупинити масові вбивства безпритульних тварин.

До збору підписів на захист чотириногих українських громадян долучилися 142 організації з різних країн Європи та Сполучених Штатів. Під зверненням до М. Платіні вже підписалися Бріджит Бардо, Міхаель Шумахер, декілька хокейних та футбольних клубів Лозанни та Женеви, депутати Швейцарського парламенту, голова Партії зелених Швейцарії, рядові громадяни європейських країн.

Європейці зібрали понад 10 тисяч підписів.

Зоозахисна акція на «Трипільському колі» стала завершальним етапом збору підписів в Україні. 8 липня бандероль з підписними листами було відправлено до Швейцарії, до організації «SOS Chats». Далі загальний пакет буде перевезений до секретаріату УЄФА.

Під час зоозахисної акції на «Трипільському колі» також проводився благодійний розпродаж сувенірів на підтримку Притулку в с. Пирогів (околиці Києва), що належить МТЗТ «SOS».

Усього було зібрано 227 гривень, які буде використано на часткову оплату водопостачання Притулку в Пирогові (вода для Притулку коштує 250 гривень у тиждень).

Президент МТЗТ «SOS» Тамара Тарнавська дякує за співпрацю Спілці вільних журналістів «Природа над усе!», Громадській ініціативі «Люди за права тварин», «Об’єднаній веганській ініціативі», Національному екологічному центру України, а також усім небайдужим громадянам, які поставили свій підпис під зверненням.

Організатори фестивалю нагородили МТЗТ «SOS» почесною грамотою.

Не зайве зауважити, що збір підписів на захист тварин став пробним каменем на єднання, солідарність та взаєморозуміння розпорошеного українського зоозахисного руху. Так тримати й надалі!
Previous post Next post
Up