Скансен Зейдерзее

Sep 16, 2015 12:22

На околиці міста Енкхьойзен розташований унікальний етнографічний музей просто неба (скансен) під назвою "Zuiderzeemuseum Enkhuizen". Розташований він на на березі озера Эйсселмер, яке раніше, до спорудження греблі Афслейтдейк, було, власне, затокою Зейдерзее Північного моря. Територія музею розділена на три частини. Перша частина - рибальське село ( Read more... )

Нідерланди, Енкхьойзен, скансен

Leave a comment

Comments 4

voronia September 17 2015, 21:42:29 UTC
А як вони пояснюють темний колір будинків?

Туди треба возити українських новобагацьких і показувати на прикладах архітектури, що нормальні люди роблять високу і щільну огорожу коло хліву, щоб свині і корови не повтікали, а коло хати низький пліт, щоб з сусідами можна було нормально вітатись і розмовляти.)))

Reply

andy_travelua September 18 2015, 18:36:53 UTC
Боюсь, що наше товстопузе бидло вже нічого не змінить...

Про колір будинків не знаю, не питав :)

Reply

voronia September 18 2015, 22:13:30 UTC
В людини завжди є можливість змінитись.
Журналісти, що пишуть про гарне життя, повинні зробити низькі і прозорі огорожі модними. Писати у всіх цих бабських журналах, що читають дружини, коханки, матері і дочки всіх тих багатих людей.

Мені здається, що це наслідки радянського соціалізму. Сховати за високим забором те, що накрали, щоб сусід не побачив і не доніс.
В Варшаві люди теж люблять ставити такі забори. А якщо право загосподарування передбачає прозорий, то обсаджують щільно туями і ялинками або обвішують всякими матами. Совок. Може їх діти доростуть до відкритості і поприбирають всі ті шмати і туйки з ялинками. Особливо шкода коли ховають, за цим всім, цікаві і часом досить гарні будинки.

Reply

andy_travelua September 19 2015, 15:09:30 UTC
То не проблема. Мине років 100-200, смаки наших людей зміняться :)

Reply


Leave a comment

Up