Козелець

Aug 28, 2014 19:57

Після нещодавнього відвідання Чернігова мене дуже зацікавила Чернігівщина. Особливо її неповторні храми, виконані у давньоруському стилі та стилі козацького (мазепинського) бароко. Ввечері в День Незалежності вирішив відвідати найближче до Києва місто Чернігівщини Козелець, де знаходиться найяскравіший в Україні приклад козацького бароко - церква ( Read more... )

церкви, бароко, Чернігівщина, палаци, Козелець

Leave a comment

Comments 3

(The comment has been removed)

andy_travelua August 29 2014, 18:18:46 UTC
Дуже дякую! :)

Reply


malenkov78 August 30 2014, 07:45:14 UTC
От тут ти помилився. Найяскравіші приклади козацького бароко у Ніжині, Густині, Глухові, Путивлі, навіть, Києві (церква Миколи Притиска на Подолі). А у Козельці ефектний приклад бароко європейського, яке лише декороване у козацьких формах. З натяжкою його називають представником українського бароко, але проект був все таки Растреллі. Я сам частіше називаю його українським бароко, але, виявляється, таким назвати можна значно ширший перелік споруд, ніж бароко козацьким.

Reply

andy_travelua August 30 2014, 13:51:50 UTC
Ну, Миколи Притиска мене, якщо чесно, не дуже вражає. Покровська чи Миколи Набережного кращі :) Завтра за враженнями від козацького бароко і від іншого поїду в бік Седніва ;)

Reply


Leave a comment

Up