grota

Apr 26, 2011 20:50

Ne vienam buvo kilęs klausimas, kas per grota žioji Žvėryne, šlaite prie Neries. Na, ok, kol kas matau, kad bent jau vienam, t.y., vienai:).



Nepavykus atknisti pačiai, tiesiog paklausiau Žvėryno seniūnijos, spartus jos darbuotojo E.Bruzgos atsakymas buvo toks:

"mano žiniomis, šis akmeninis įrenginys buvo pastatytas, kaip dekoratyvinis parko elementas prie buvusios Vilniaus generalgubernatoriaus vasaros rezidencijos. Šis medinis pastatas yra įrašytas Kultūros paveldo vertybių registrą. Statinys priklauso privačiam savininkui. Aišku, būtu šaunu, jei savininkas rekonstruotų medinį pastatą bei aplink esančius mažosios architektūros elementus."

Minėtas namas čia. Tataigi, kaip Gedas sako. Ne taip jau blogai atrodo grota, nors peckeliai ir iki jos atsiropštė, bet, aišku, būtų įdomus Žvėryno akcentas, jei laipteliai būtų sutvarkyti (dabar didžioji dalis pakopų patikimai slypi žemėje), o grotoj, na, ne šventą paną Mariją, o bent jau kokią informacinę lentelę rastumėm. Tik kažkodėl įtariu, jei privatininkui (tfu, kas per sovietinis žodis:D) šautų į galvą apsitvarkyti ir rastų tam lėšų, viešas įdomybės lankymas gal ir nebūtų toks savaime suprantamas dalykas. Bet kokiu atveju, dabar galite nesunkiai ją rasti, tik reik galvą pakelti pro šalį einant.

vilnius, foto, paveldas

Previous post Next post
Up