Намір чи результат

May 15, 2013 14:18

Герої Крут, вони, звісно, герої, але якщо вже ми говоримо про війну та навіть ширше - про визвольну боротьбу, то результат який?

Київ та Новгород - Європа, цивілізація, Москва - угро-фіни та дикість, але хто виграв всі дипломатичні дуелі та криваві битви? Що там зараз на мапі світу та у геополітичних розкладах? Отож!

Українська національно-будівнича міфотворчість тепла, рідна, комфортна, але кого перемогли її носії? Чия міфотворчість тепер сильніша? Отож.

Інтелігенція не виносить таких аргументів. Інтелігенція одразу ж переносить дискусію на особистий рівень: старались, страждали, проявляли мужність та винахідливість. І це було б правильно, але не у дискусії з історичних та політичних питань.

Це ж стосується і оцінки політиків. «Їм не дали»? «Не пощастило - криза»? «Папєрєднікі винні»? Противники підступні? П’ята колона в країні? Може бути, але особисто ти - політик Х - невдаха! Результату не досяг! Крапка.

Прогноз цієї хвороби часто невтішний, але хвороба виліковна, якщо пацієнт наважиться на болюче лікування. Слід заборонити собі оцінку за 5-, 12-. 100- бальною системою. Дозволити собі тільки дві оцінки - «0» та «1». І ніяких пояснень та виправдань. Якщо маєш «нуль» - йди роби висновки, пройди перепідготовку, спробуй ще раз або спробуй себе в чомусь іншому. Але ніяких виправдань!..
Про лідерство та інтелігентські комплекси

думка, життя, українофобія, гірка правда, поправляючи кіпу

Previous post Next post
Up