Галицька 2.0. Пошук виконавців

Apr 19, 2013 00:59



Посеред круговерті останніх днів я, здається, забув написати, що на проект облаштування Галицької знайшовся спонсор, який висловив бажання взяти фінансування проекту на себе. Загалом до першої зустрічі я постарався максимально повно порахувати кошторис, але одна з позицій на той момент залишалася відкритою - власне лавки. Їх виготовлення є одним з найбільш кропітких елементів цього проекту і може сильно вплинути на загальну ціну.
Отже, я відправив ці картинки з описом на кілька фірм, які працюють з деревом та металом, щоби ті зробили свої пропозиції. Щоправда наданої інформації для розрахунку ціни обом потенційним виконавцям виявилося замало і довелося готувати майже робоче креслення з вузлами та виносними елементами. Тут вкотре на повний зріст постала добре знайома проблема - знайти толкового добросовісного виконавця, який вміє і хоче працювати, дуже непросто. Всі воліють робити якісь стандартні штуки і при будь-якому відході від шаблону починають крутити носом.
Так, перший претендент нарахував за три кільцевих лавки суму, співрозмірну з ціною нової малолітражки, при цьому не перестаючи нити, як це все складно, скільки може бути нюансів, як багато на це піде матеріалу і т.д. і т.п. Складалося враження, що я просив його працювати безкоштовно, а йому незручно відмовити і він ламає оцю комедію. До того ж дерев'яні елементи він замовляє на стороні і дуже насторожуюче прозвучала сентенція, що "столяр може сказати, що краще кілька дверей зробить, ніж з цим буде возитися...". Коротше - з такими справи краще не мати.
Друга фірма-претендент загалом складає краще враження - велика територія, багато зразків в офісі. Роблять сходи, ворота, меблі, двері та багато іншого. Щоправда дядьки, які зі мною розмовляли, спочатку зайняли позицію "як скажете, так і зробимо", але потім таки вдалося їх розговорити та витягнути деякі конкретні технічні думки та зауваження, які стали у нагоді при підготовці креслення.
Тепер чекаю на їхню цінову пропозицію.
Добре, що вони працюють і з металом і з деревом і можуть зробити все в комплексі. Дерев'яні елементи заклали дуб чи ясен. Ціна в них однакова, однак я схиляюся до ясена - в нього текстура симпатичніша і він пластичніший ніж дуб і при цьому достатньо міцний.
Ось, до речі саме креслення з розмірами.


Якщо ще хтось хоче зробити свою комерційну пропозицію - ласкаво просимо))

ініціатива, львів, озеленення

Previous post Next post
Up