18 метрів над рівнем Львова (ч. 2)

Nov 24, 2012 18:40

Підготував ще порцію фотографій Львова з висоти.

1. Музей Русалки Дністрової на вул. Коперника 36. Поряд - пам'ятник одному з засновників альманаху - Маркіяну Шашкевичу. Сам музей знаходиться у приміщенні пам'ятки архітектури, дзвінниці церкви Святого Духа. Сама церква не збереглася - 1939 року її було зруйновано вибухом бомби під час нальоту німецької авіації. Останнім часом кілька разів проскакували новини про намір відбудувати церкву, однак реальних рухів в цьому напрямку наразі не видно. Фоном для дзвінниці служить мегапотворний будинок, що належить Укртелекому.



2. Вигляд вздовж вулиці Коперника вбік центру.


3.


4. Панорама південноъ сторони проспекту Шевченка та пам'ятник Михайлові Грушевському. Цікаво, що в цьому місці сходяться аж шість вулиць - Поповича, Драгоманова, Герцена, Фредра, Саксагаського і власне проспект Шевченка. Взагалі особисто мені здається трохи дивним вживання слова "проспект" щодо нього, здається бульш доречним було б вжити слово "бульвар".


Велике розрішення -
http://www.weblancer.net/files/portfolio/1082/108249/1585126.jpg

5. Вулиця Фредра. Рудий фасад по праву руку - готель Нобіліс, в якому під час Євро-2012 зупинялася збірна Португалії.


6. Площа Грушевського.


7. Проспект Шевченка


8.


9. Вулиця Саксаганського


10. Дахи.


11. Початок вулиці Другоманова. Поворот наліво виводить на вул. Грушевського, якою в кіно скачуть мушкетери, співаючи "Пора, пора, порадуемся..."


12. З-за хмар визирнуло сонце, підсвітивши фасади на просп. Шевченка.


13. Вул. Франка. По праву руку заморожене будівництво торгово-офісного центру в сучасному стилі. Вже кілька років там немає жодного руху, однак ходять чутки, що мають таки добудувати.


14. Деталі.


15. Чудовий раритетний кронштейн з ізоляторами вже не тримає дротів, однак продовжує прикрашати собою будинок.


16. Площа Соборна - кінцева трамваю №3. Позаду Бернардинський костел.


17. Трамвайчики.


18.


19. Деталі.


20. Інший бік площі Соборної. Пожовтіла після сумнівної реставрації колона Яна з Дуклі перед Бернардинським костелом та сквер, на реконструкцію якого нещодавно проводився міжнародний конкурс. Переміг проект угорських архітекторів.


21. Бернардинський костел.


22.


23. Купол Домініканського собору та верхівка Вежі Корнякта вдалині.


24. Площа Галицька з пам'ятником королю Данилу, який в народі називають просто конем. Данило мабуть би образився.


25. Площа Соборна.


26. Трамвай завертає на кінцеву зупинку.


27. А ось це будівництво по праву руку мабуть можна назвати монументом людській жадібності. Колись на цьому місці був старий будинок, який, довівши до аварійного стану, поступово зруйнували і 2009 року почали будувати на його місці новий, обіцяючи зробити його більш міцною і надійною копією старого. Однак фасад зробили на поверх вищим за сусідній, а зверху приліпили просто-таки безрозмірну мансарду, причому з інших боків будинок має вертикальні стіни на всю висоту і випирає посеред історичних будівель, як звичайнісінька багатоповерхівка. Цікаво, що з боку контролюючих органів це одоробло жодних протестів на викликало.


28. Єдиний цікавий момент у цій будові - це кран, яким її будують. Б/ушний кран Richier Weitz GT1295 був куплений у Франції і аналогічний тій моделі, яка знімалася у одному з фільмів про Фантомаса. Пам'ятаєте, коли комісара піднімали?))


29. Галицький ринок.


30.


Далі буде...

Перша частина підбірки "18 метрів над..."
http://alex-shutyuk.livejournal.com/12755.html

львів, панорама, фото

Previous post Next post
Up