Во Львовской области журналисты протестуют против действий МВД

Apr 13, 2010 17:20


Сотрудники украинской газеты "Экспресс" перекрыли в районе Львова стратегическую автотрассу Киев-Чоп в знак протеста против неправомерных действий милиции.


Участники акции утверждают, что сотрудники милиции Городка (Львовская область) силой вытащили из собственной квартиры некоего гражданина А.В., который находился дома со своими детьми.

Журналистов, которые прибыли в отделение милиции для выяснения причин произошедшего, избили, а редакционную видеокамеру разбили.

Протестующие грозят блокировать дорогу до тех пор, пока в отношении милиционеров не будет возбуждено уголовное дело по факту нападения на журналистов и препятствованию их профессиональной деятельности.

Кроме того, участники акции потребовали, чтобы Верховная рада создала временную следственную комиссию для выяснения всех подробностей произошедшего и выяснения виновников.

Милиционеров, непосредственно участвовавших в избиении журналистов, протестующие потребовали немедленно уволить.

Видео, любезно предоставленное газетой "Экспресс".

image Click to view



http://www2.expres.ua/main/2010/04/12/13689

UPD: Продовження теми. Мінінстр МВС України взяв справу на особистий контроль.


Як повідомила “Експресу” секретар комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації народний депутат Олена Кондратюк, о 14 годині розпочалося засідання комітету, першим питанням на якому став розгляд ситуації довкола газети “Експрес”. Вона також пообіцяла, що пропонуватиме комітету розглянути питання про створення тимчасової слідчої комісії парламенту, яка б провела всестороннє розсілідування неодноразових непорозумінь львівської газети із правоохоронними структурами.

У розмові із головним редактором “Експресу” І.Починком, начальник УВС області Михайло Цимбалюк запевнив, що уже порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання діяльності журналістів і він особисто рекомендуватиме звільнити з лав міліції працівників, причетних до побиття журналістів.

За словами начальника УМВС області, він особисто доповів про обставини цієї справи міністрові внутрішніх справ Анатолію Могильову, який взяв справу на особистий контроль. Відтак М.Цимбалюк запевнив, що вже сьогодні в оперативному режимі розгляне усі звернення та заяви журналістів “Експресу”, які місяцями залишалися без уваги попереднього керівництва УВС області.

http://www2.expres.ua/news/2010/04/13/36428

Украина, Україна

Previous post Next post
Up