Хроніка одного покращення-5

Mar 26, 2013 15:00

* * *
Останній час був доволі густо насичений різними подіями особистого та погодно-кліматично-комунального характеру, тому я навіть не очікував, що обіцяне міською владою вирішення питання з демонтажем торговельних яток у підземному переході на станції метро "Контрактова площа" до 21 березня запізницця лише на кілька днів. Про події навколо цього об'єкту я писав ще з початку січня під заголовком " Хроніка одного покращення", було направлено близько двох десятків запитів до різних, так чи інакше, причетних до цієї ситуації міських комунальних служб і управлінь, отримано відповіді, на підставі яких було подано дві (поки що) скарги на ім'я Попова і профільного департаменту, тому повторюватись не буду, а відразу - про результат.

А сам результат не забарився. Ще минулого четверга я отримав останню відповідь від Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА, у котрому було зазначено, що було запропоновано КП «ШЕУ Подільського району міста Києва» ініціювати питання щодо розірвання з інвестором інвестиційного договору щодо даного переходу. А вже у п'ятницю (22 березня) інспектор вніс припис з вимогою прибрати ці ряди протягом трьох діб, відповідно до Правил благоустрою міста Києва. Зважаючи на вчорашній вихідний, сьогодні влада взялась за виконання своїх функцій - і близько 10:30 розпочався демонтаж яток-ролет у переході.

Процес посуваєцця непросто, про що свідчать кадри нижче.
ВІДЕО>>>

Викликає занепокоєння той факт, що департамент благоустрою дещо вибірково підійшов до питання наведення порядку у цьому злощасному переході, а саме - демонтаж торгових споруд відбуваєцця лише з однієї сторони переходу, а новенькі кіоски, що з'явились цього січня залишаюцця. У fb таку свою позицію департамент мотивує тим, що правовою підставою для проведення демонтажу ролетних рядів є їх незаконність, а що стосується МАФів навпроти, то вони встановлені на підставі результатів інвестконкурсу, які не скасовані і є чинними. Дещо дивна, коли казати прямо, позиція, бо навіть невтаємниченому цілком очевдно, що проведення інвестконкурсу - зовсім не підстава для встановлення МАФів. Крім того, ці торгівельні кіоски встановлено без жодної погодженої належним чином (за умовами інвестконкурсу, до речі) проектної докментації, без згоди балансоутримувача і, більше того, з прямим порушенням чинного законодавства. Всі можливі міські інстанції це визнають, а чинять все одно інакше.



Сюжет ТРК "Київ"

image Click to view


http://www.youtube.com/watch?v=-W43IruejZs

Про подальший хід подій повідомлятиму згодом, а поки що - фото з місця демонтажу>>>

мудаки, напалм, підземний перехід, іхнрави, покращення, Київ, my kyiv, суспільство

Previous post Next post
Up