Кариес первых зубов

Jan 25, 2015 12:14

Девочки, вы знаете, я делюсь своими видео, но никогда не прошу их распространять и прочее. Но тут я делаю исключение. Посмотрите сами, покажите (или хотя бы расскажите) другим. Не повторяйте моих ошибок!

image Click to view

здоровье: гигиена, дети: 1-2 года, дети: 1 день и до года, здоровье

Leave a comment

mcmohn January 25 2015, 13:08:02 UTC
О! Нам з вами є про що поговорити. У мого молодшого теж проблема з верхніми, хоча до втручання не дійшло. Зараз 1.7, що цікаво, у рік стоматолог дитячий нічого не казав щодо проблем. А от остеопат ще до року казала, що кальцію малувато. Потім я пропила кальцій, вона відзначила покращення, і взагалі ми майже проблему свою розв'язали. Восени (1.3 було дитині?) я невдало поміняла пральний порошок. Малий перехворів з температурою, і у нього на той порошок почалася шалена алергія, атопія, червоні "неголені" щоки. Ми з'їздили до остеопата ще раз, і вона відзначила значне погіршення ((( сказала, що часто у своїй практиці зауважувала, як інфекція бїє по суглобах, і що алергія наша теж може бути пов'язана з нестачею кальцію. Але гомеопат нам тоді кальцій не призначила. Призначила калькореа фосфоріка десь через півтора місяці, коли я вже догледіла, що білизна біля ясен на верхніх зубах - то точно не наліт, а схоже на демінералізацію емалі.

Reply

mcmohn January 25 2015, 13:13:40 UTC
Як раз перед тим ми вкрили фтор-пастою чорну цятку на одному зубі у старшого. Був у нас період, коли явно всім треба було вживати хоч БАДи, бо жили у краях, де нема нормальної молочки, ну і еко-я на неї кривилася.
Отже, поїхали до свого стоматолога уже тепер з меншим. Добре, що зубки передні, і нам вдалося без сліз вкрити їх фтором під розглядання акваріума. Фтор захищає емаль 3 місяці, навесні нам треба буде повторювати фторування для обох.

Reply

mcmohn January 25 2015, 13:31:16 UTC
Що ми робимо зараз ( ... )

Reply

mcmohn January 25 2015, 13:42:21 UTC
У чому бачу причини ( ... )

Reply

shiny_elenka January 25 2015, 15:21:39 UTC
Ну вот Вы пример более быстродействующей мамы, когда при своевременном обращении эффективно фторирование и прочие, не такие стрессовые, процедуры.

Оффтоп - я чего-то боюсь малую к остеопату везти. Мне кажется, будет вырываться, плакать, только стресс. Кроме плохого сна жалоб нет.... Но так хочется, Чтоб лучше спала, сил прям нет моих!...
Вы к какому остеопату ходили? Расскажите? уговорите-отговорите?

Reply

mcmohn January 25 2015, 19:17:37 UTC
Ми їздимо до Сєврюгіної Галини Вікторівни у Дніпропетровськ. Це нам десь до неї 3 години дороги. Взимку взяли паузу, бо їздити важко, а Даня (молодший) почав таки плакати у неї. Діти (і дорослі, вона зі мною теж працювала) не люблять, коли шию править, страшно. Зате потім аж у голові ясніє )
Сльозам я даю раду, у нас там знайома іграшка білка, і всього діла рівно на 3 хвилини, довше роздягатись, ніж робити. Їздити треба спершу раз на 2 тижні, потім поступово раз на місяць - два.
Я знайшла цього спеціаліста зі старшим у його рік, у якого була травма шиї при пологах, кривошию масажем не могли прибрати. Так от, він став краще спати ) До того тільки зі мною денні сни, не відпускав. І ногу обидва хлопці приволакували у мене, вправила вона досить швидко.

Reply

shiny_elenka January 25 2015, 19:21:13 UTC
спасибо, днепропетровск далековато, конечно :))) буду дальше думать...

Reply

mcmohn January 25 2015, 19:43:14 UTC
Мені здається, неправильно вважати, що ви "повільно реагуюча мама" або ще якось так. Зубки псуються так швидко, просто на очах. Принаймні у трьох моїх знайомих діти втратили передні зуби або емаль на них ще до 2-3 років. У одного зараз взагалі жах з зубами, дикції ніякої через це, а в крісло до стоматолога дитина дуже боїться, майже 5 років хлопцю. Зовсім здорових зубок, мабуть, нема ні в кого - старший на тлі своїх однолітків зі своєю однією чорною точкою взагалі не має проблем. Отут вже цукерки...

Ви дуже правильно вчинили, що підняли тему карієсу. Інші мами мають можливість більш серйозно поставитись до профілактики. І я теж на малого насяду з чищенням.

Reply

shiny_elenka February 5 2015, 20:15:56 UTC
С пятилеткой тяжело, конечно, его и не удержишь насильно уже, наверное....

Да, чем старше дети, тем больше соблазнов, меньше контроля, больше проблем с зубками :(

Reply


Leave a comment

Up