Семіфредо

Mar 08, 2014 20:22

Дами, раз пышла така пянка не бийте сильно, але сьогодны вже постять їжу, тож і я додам.
ми обожнюємо морозиво. зробити його швидко і просто, а виходить дуууже смачно. попереду ще 2 вихідні, тож біжіть у супермаркет за яйцями і вершками:)





потрібно

3 яйця
2 жовтка
1 стакан цукру
1 лимон
500 мл вершків 30-33% жирності
ягоди будь-які
каструля, дві великі миски (одна з яких металева)

Яйця і жовтки збити з цукром, поствити на парову баню (у каструлю налити води на дно, на верх поставити миску, щоб до води не діставала), непреривно збивати упродовж 6-8 хв. Маса збільшиться удвічі або й більше.

відставити і помішувати, поки не вистигне до теплого.

у другій великій мисці збити вершки до пишності. з половини лимона стерти цедру і з цієї ж половини вичавити сік.
змішати яєчну масу, вершки, лимон, додати ягоди-банани-ківі (за смаком). розкласти у форми чи просто у мисці поставити у морозилку на ніч. зранку брати ложки і тримати себе в руках повільно їсти, бо воно холодне.


а це смородинове семіфредо


5 яєць - 5 грн
1 стакан цукру - 2 грн
0,5 л вершків - десь 30-35 грн
лимон - 3 грн
ягоди - 3-5 грн

тож за макс 50 грн ви отримаєте трохи більше 1 кг морозива :) ціна , як у магазині, але насолоди буде біііііільше. Обіцяю! :)
МОжна і без дорогих вершків, але доведеться довше повозитися. Деталі тут http://rinakiev.livejournal.com/tag/%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B5%D1%82
Previous post Next post
Up