מן המטבח: סלט קישוא

Feb 06, 2011 13:18



בשבוע שעבר הקיפוד היה הרפתקני, ורכש שלושה קישואים.
סלט של קישוא )

מן המטבח

Leave a comment

Comments 2

avgboojie February 6 2011, 20:55:52 UTC

רבים מהירקות שנהוג לאכול מבושלים, אפשר לאכול גם חיים. כרובית (שלמיטב זכרוני קיפודך אוהב, חיה עם מטבל) זה תוספת נפלאה ופריכה לסלט. יש שאוהבים גם ברוקולי חי, אני לא בין התומכים. סלק אדום, חתוך ז'וליין (חמצמץ-מתקתק ונפלא בסלט, אם כי כדאי להוסיף אותו מלמעלה, כדי שלא יצבע את כל העסק). תרד, שמעולה בסלטים. דלעת - אני תמיד לוקחת "מס" מהדלעת שאני חותכת לתבשילים, ומכרסמת במקום, וממש טעים להכין סלט דלעת מתוק מדלעת מגוררת עם מיץ תפוזים או משהו דומה. וגם קישוא, שאפשר לעשות איתו בערך כל מה שעושים עם מלפפון (אם כי אני מודה שאני לא כל כך אוהבת), ואמור ללכת מצוין עם טחינה, גם כן.
העיקרון הוא שככל שיש בירק פחות עמילן, כך הוא יותר מתאים לאכילה חי. לא מאה אחוז (יש, למשל, כל מיני ירקות עלים שצריך לבשל כדי לסלק כל מיני חומרים לא ממש בריאים שיש בהם, כמו חומצה אוקסלית או משהו), אבל ברוב המקרים.

Reply


נשמע טוב lukkke February 7 2011, 11:20:48 UTC
טרי זו הדרך היחידה שבה אני מוכנה לצרוך קישוא.

(נכון שקישוא היא מילה בהרבה יותר מוצלחת מזוקיני)?

Reply


Leave a comment

Up