Crno Gory (партван)

Nov 01, 2008 18:49

Київ
Збори в останній день. Я в пошуках казанка. Гарєлка (пальник), балони, каремат є. Все інше перевірено попередніми походами. Залишились казанок, покупка євро, вирішити справи в суєтному Києві і .... довгоочікувана відпустка. Не просто відпустка, а велопохід в Чорногорію.
Без маршруту, без карти, без GPS. Ідеальний похід для таких расп... як ми. Нарешті вдома після справ. 2 години до потяга, збираються речі, пакуються.
У Міши проблеми зі стіралкою - затопило кухню. Він не може бути вчасно на місці зустрічі. Вирушаю на вокзал сам. Незграбний вєл з рюкзаком, порівняно з безліччю поїздок на роботу по цьому ж маршруту. Київська пробка. Але я вчасно на вокзалі - за 20 хвилин до відправлення потягу. 5 колія, 2 вагон. Саша під"їжджає через 5 хвилин. Пакуємось.
Міши досі немає. Трубку не бере.... значить їде, поспішає. 3 хвилини до відправлення. УРА!!!!!! Силует велосипедиста в кінці перону. По вкручуванню педалей розумію, що це НАШ козачьок:)
Вєл затягується в тамбур "як є". Півтори хвилини і ми рушили :) Нічого дивного, ми ж ще нічого не планували. Потяг, банальне пива, вєли на третій полці, похід в вагон-ресторан за добавкою, сон...
Затішьє перед бурею :).....

Львів
4 ранку, дощ, холодно. Збираємо велосипеди на платформі. Через 5 хвилин розуміємо, що могли це зробити в амбарі львівського вокзалу. Перші тупки, перші посмішки. Зал очікування.
Ідемо в зал очікування для звичайних смєртних, бо підвищений комфорт можна отримати тільки особисто - без транспортних засобів... Ображати вєли не можна, їм ще нас катать по Чорногорії. Сидимо без комфорту, але разом :))))
2 каремати вдало замінили зайняті крісла.
Перші снікерси, чай, вірші...

4i4a
Хрюшка, тушка, Мішкє в ушко
Пива по 3 пляшки внутрь
Потяг, холод, укривушко
Зранку вєли, Львів і в путь.

Wypik
Київ, затори, дощ накрапає
Бориспіль, Саїд з літака виглядає
Потяг із пивом в десятом вагоні
Львів, карємати і хрюшка в долоні

Mouse
День нумер нуль, купа бабуль
У вагоні, досі моросить на пероні
«Хрю» позитивне розноситься в залі
Снікерси добре йдуть на привалі

Віїхали у Львів -поблукали :) згадали місто. Сніданок в MD. На диво смачно... Туалет... Ми ще не знали ціну цим розкошам. Під"їхали до офісу агенства. Міст Тур (бульвар Шевченка 34) 10 хвилин і ми пакуємось в автобус.
Радують порожні багажні відділення. Три вєла і велоштани вдало вміщуються в один відсік багажного відділення. Пошук місць. Перевдягаємось в дорожні "костюми" :) Ржакі, адреналін.
З цього автобусу ми вийдемо в Чорногорії. Радість... Під"їжджаємо до львівського зд вокзалу, забраємо залишок пасажирів. 4 велосипедисти поповнюють наш веселий кортеж.
Вані, Юрі, Каті, Саші ПРИВІТ !!!

Львівські пробки... монолог гіда. Олег - дуже приємна особа, розважав нас як міг. Досвід у нього є. Не кожен зможе втримати в тонусі 40 чоловік протягом 36 годин, саме стільки часу треба, щоб прокинути "рукі ногі галава" через 3 кордони (6 КПП)

Кордони Україна - Румунія, Румунія - Україна
Україною їдемо вже 5 годин. Зупинка на заправці. Всі виходять з автобусу... 2 хвилини і наш летючий голандець кудись зникає.
Нам-пацикам це на руку. Гречка 1кг, "якась крупа" 2 кг, бульйончики, фішки, штучки, купляються в найближчому маркеті.
Ми майже готові до походу :)
Залишилось придбати карту МонтеНегрииии.

Перший КПП Україна - Румунія
Жахливий туалет. Саме це кидається в очі. Нажаль - це перша річ, яка грає роль візитки України перед в"їжджаючими туристами...
Трошки засмучені цим фактом рухаємось по нейтральній території +1 печатка в закордоному паспорті. Купа конфіскованих машин. Перші незвичні Dacia. Старі моделі. Невідомо, як вони ще доїхали до кордону :)

Другий КПП Румунія - Україна
Віскі, придбаний в Duty Free???? (він ще не раз буде фігурувати у цьому звіті, як поштовх, як стимул, який допоміг рухатись далі).

Румунія.
В Румунію ми в"їхали ще засвітла. Саме цікаве почалось, коли почало темніти... Здивувала відсутнісь вогників - будь-де... Точніше вони були, але так рідко, що ми прийшли до висновку, що в Румунії або централізовано вимикають світло, або дуже сильно його економлять.

Третій КПП Румунія-Сербія
З година ночі. Стало радісно за Україну -тут туалети ще гірші ніж у НАС.

Четвертий КПП Сербія-Румунія
За Україну і Румунію стало ще більш радісно.

Сербія
Нічний Белград. Смішні дорожні знаки, смішні світлофори, смішні назви-кракозябри.

П"ятий КПП Сербія-Чорногорія.
У нас проблеми з заднім колесом. Наш летючий голандець загнав занозу :) Всі вийшли з автобусу і розбіглись по території :)) Знову загнали в автобус, бо митники почали огризатись. Знову випустили і попросили пройти пішки до міжкордонного ресторанчику, поки водії порішають проблеми з колесом, так як запаска тупо не підійшла за розміром :))))))
2 години ми провели в цьому ресторанчику, встигли побіситись, подуріти, поспать, почекати, пожуритись, попити чаю, знову пожуритись...

Крайній КПП Чорногорія-Сербія
1 хвилина і ми в Чорногорії. УРАААААААААА!!!!!

КАМІНГ СУН...

вело туризм

Previous post Next post
Up