Нове від TARNOPOL.TE.UA

Apr 03, 2012 00:32

Комсомка на вулиці 1 травня http://tarnopol.te.ua/forum/viewtopic.php?f=110&t=1074&view=unread#unreadRead more... )

tarnopol

Leave a comment

Comments 3

xriak_te_ua June 11 2012, 14:16:01 UTC
автори тем плутають пам'ятники і скульптури: комсомолка, піонер, матрос (як в принципі й Шевченко-1, Ленін-1, Сталін) - це скульптури тзв. масового виробництва і ніякої цінності не мали і не мають

Reply

пам'ятник locus_te_ua July 18 2012, 10:08:16 UTC
1. Пам'ятник - твір мистецтва, створений для увічнення пам'яті про людей і події. Найпоширеніші види пам'ятників - скульптурна група, статуя, бюст, меморіальна дошка, тріумфальна арка, колона, обеліск тощо.

http://uk.wikipedia.org/wiki/Пам'ятник

2. Не автори, а автор, тобто адресовано мені)

3. "Масового виробництва і ніякої цінності не мали і не мають" - все це чистої води суб'єктивізм, якщо брати мистецьку складову - згідний, а все інше то приватна справа громад і часу. Для когось має цінність, а для когось ні.

Reply

Re: пам'ятник xriak_te_ua July 18 2012, 17:39:56 UTC
я написав про мистецьку цінність, а не про матеріальну чи ще якусь (для когось гіпсова статуя дівчини з веслом може бути цінна як пам'ять)

комусь це може не сподобатися, ае "пам"ятники" сатехнікам, стільцям, бджолам, прийняті в Тернополі теж не мають ніякого відношення до скульптури як жанру мистецтва. хоч вони й виготовлені скульпторами за професією. це називається кітч, або по-старому - халтура

скульптУри відрізняють від пам"ятників (великим людям чи подіям) самі скульптори. це ЇХ визначення

Reply


Leave a comment

Up