Трошки репортажу про Orion Music + More

Jun 11, 2013 02:46

Отож розповім вам про дуже яскраву подію в рок-житті Детройту - фестиваль Orion Music + More



Цей фестиваль вперше був організований  легендарним гуртом Metallica у 2012 році і мапв шалений успіх, після чого гурт вирішив повторно його провести у 2013. Відразу розвію ваші сумніви щодо чуток про те, що це Gogol Bordello таткі погані, що "кинули" львівський фестиваль "Старе Місто" і замість того, щоб приїхати до Львова поїхали в Детройт на Orion. Програма цьогорічного фестивалю була затверджена Металікою ще у грудні 2012, отож Gogol Bordello були "забукані" на участь у цьому фесті задовго до "Старого Міста", а ота легенда, то було просто виправдання організаторів "Старого Міста". Я сама була там волонтером кілька років тому і можу повірити в те, що все в них змінюєтсья в останній момент... Тому не думайте погано про Gogol Bordello.

Отож фестиваль проходив на острові, що приєднаний до Детройту і називається Belle Island. Добратися до фестивалю можна було офіційним безкоштовним автобусом, організованим фестивалем, що входило а ціну квитка ( 150$ - 2 дні, 90$ - 1 день). На перший погляд дорого, але, якщо врахувати гурти, що там виступали з повноцінними програмами виступів по 1 год як мінімум кожен - то це цілком нормальна ціна. Я особисто йшла на фестиваль заради Перців ( вони завжди улюблені і завжди актуальні), Deftones ( я майже виключно їх слухала весь 9 клас), Gogol Bordello ( то просто шалений gypsy двіж) і Metallica було цікаво побачити просто через те, що вони легенда. Антонові, крім того, дуже подобається Dropkick Murphy's


Так от на той шатл черга була просто шалена і ми вирішили ризикнути і доїхати машиною хоча б до мосту, який з'єднував острів з містом. Далі доїхати було неможливо, бо все було перектрито. Ми знайшли паркування, за яке додатково треба було заплатити, але виходу в нас не було, бо запізнюватись на фест на 2-3 год бажання не було.

Від мосту требу було пройтись до самого місця фестивалю хвилин 30, але це було ок. Отже заходимо:



При вході перевіряютсья сумки, рюкзаки і питають чи шось з собою незаконне не проносимо. При чому їжу також не можна було брати.

Ми були чемні, а от наш друг саудівець скористався нашою українською порадою і купив собі грілку, в якій проніс пляшку Jameson



Біля входу бачимо:
Банкомати на фестивалях! Давно вже казали, що треба! Пункти зарядки мобільних, камери зберігання


Музей Металіки


Виставки автомобілів і мотоциклів



і багато туалетів і барів... На барах, щоправда вибір дуже малий: Budweiser різних видів, бо він був генеральним спонсором фестивалю, вино і лаймаріта. Нічого міцного.

і фестивальні футболки


Рухаємось до сцен. Їх було 5: електронна музика, метал-рок, головна сцена для хедлайнерів і ще дві, без конкретних муз стилів.

Найбільшим здивуванням першого дня був сюрприз від організаторів - гурту Metallica. Вони запланували в програмі виступ нікому невідомого гурту Dehaan ( який я між іншим теж гуглила і не знайшла), а насправді в той час самі вийшли на маленьку сцену і відлабали весь альбом Kill 'Em All Ви вибачили як натовм рванув звідусіль, як почув перші ноти їх гітарних соло :) Раптом стало дуже-дуже тісно, але тим не менш мої хлопці влаштували пого :) Весело було, і  я побачила їх вживу!



Після цього було щось ще більш неймовірне для мене: Red Hot Chili Peppers. Але фото і відео з цього концерту ви вже бачили в минулому пості. Додам ще

і ще те, що для американців їх виступ, то десь як для нас.... хотілось сказати "Океан Ельзи" але після того, як почула відгуки і побачила відео з останнього концерту не можу так сказати... Словом як хтось народний і улюблений, але якого вони вже 100 разів бачили на сцені і взагали поводяться вони досять стримано... Не кричать і не згуртовуються як у нас на концертах.... І не відриваютсья так... Оте що на відео завжди показують, то це люди фанати з перших рядів: вони дійсьно дуріють, а от всі решта якісь не дуже емоційні. Після того, як "Перці" перший раз зійшли зі сцени величезна частина народу просто розвернулась і пішла, в той час як оті перші ряди і ми стояли і кричали"One more song" так тут кричать замість " На біс!". І вони вийшли! І відлабали ще пісень 5. І то була найкрутіша частина концерту, бо залишились ті, хто справді того хотів! Вони чудові... то просто слів нема!





Отож перескакуєм на наступний день...
Оскільки минулого дня ми витратили майже 3 години в черзі за їжею ( то теж якось в них було не розраховано, бо людей була маса, а одих будок з їжею явно замало і черги шалені), ми вирішілі поїсти прсто перед тим, як йти на конйерт, щоб не зголодніти до кінця :) Отож ми по дорозі через той міст їли і годували чайок, які там скрізь :) Вони були якимось невід'ємним елелментом того фесту


Прийшли


і почали розглядати цікавих людей :)


Колоритна дівчинка!!!


Між іншим чорношкірого насеселення було на диво мало! Тому я навіть сфотографувала - це ж Детйройт :)




Дехто з собою домашніх улюбленців взяв....які виявились козою :)

Біля електро-сцени народ активніший

Двіж під drum!


і нарешті Deftones!!!!

Серйозно я навіть не очікувала, що мені буде так кайфово! То був просто якийсь транс... Я наче з головою поринула в той час, коли я ними "жила", і відчула всю ту енергетику.... Знову ж таки я була в меншості тих, хто махав головою і тілом, скакав і кричав на пару з Чіно Морено, але мені було так добре!!! Якби я потрапила на їх концерт років 10 тому, я в  певно просто інфаркт дістала :)




Відразу після Deftones ми пішли двіжувати під давно омріяний Gogol Bordello.Хлопці молодці! От вони дійсьно вміють створити отой настрій, який відчувається на концертах у Львові....

Народ весь без винятку, як і гурт віддавався на повну! То було мега енергетично, мокро і.... і взагалі круто!

Відразу перепрошую за якість звуку, я просто досить близько від сцени стояла і тому чути таке сконцентроване "бумц-бумц"



Щоправда на біс їм вийти не дозволили, бо відразу після них на сцені навпроти виступали винуватці свята Metallica з двогодинним концертом і охорона дуже переживала, щоб всіх ізолювати в тій зоні. Але свою улюблену Tribal Connection ми відкричали :))

Оскільки ми вже раз Metallica чули днь перед тим і набагато ближче, ніж була така можлисіть тепер, то ми навіть не рвалися до сцени, а лягли собі на травичці з чудовим виглядом на екрани зі сцени і шикарним звуком і відпочивали після гогольборделівського двіжу :)




Отак минули фестивальні вихідні в Детройті. Цікаво почути як цьогоріч минуло "Старе Місто" у Львові: хто був, розказуйте; хто не був - питайте мене щось :)

rock, festival, rhcp, фестиваль, музика, deftones, music, gogol bordello, рок

Previous post Next post
Up