"Датское пиво отличалось низким качеством. Немецкий студент, знавший лучшие сорта этого напитка, записывает: «У них есть нечто отвратительное - домашнее пиво, которое невозможно пить… Повинна ли в этом морская вода, я не могу сказать». Поэтому во многих цехах вступительные взносы и штрафы платились немецким пивом, стоившим вдвое дороже датского. Устав мясников Копенгагена (1496 г., § 6) требует, чтобы новый мастер «сделал угощение с двумя бочками висмарского или четырьмя бочками датского пива». (Б. Йордан. «Когда братья пьют вместе…»)
Зараз ёсць даволі добрае дацкае піва. Што таксама спадабалася, дык гэта тое, што ў кожным рэгіёне ёсць сваё піва, якое прадаецца толькі там. Прыемная разнастайнасць. А вось згаданае ў цытаце вісмарскае піва так і не атрымалася пакаштаваць, хоць шэсць разоў у Вісмары быў. Праўда кажуць, што арыгінальнае мясцовае піва можна знайсці толькі ў адным месцы. Калі давядзецца яшчэ раз там быць, то варта яго знайсці, бо вісмарскае піва калісьці было ці не самым знакамітым ва ўсёй Ганзе і Балтыцы. Відаць, нейкі адметны смак.