Впасти в дитинство

Feb 13, 2013 19:46


В січні я злягла більше ніж на 2 тижні з температурою і грипом, тому зовсім не було бажання відкривати серйозні книги. Тоді я, доросла кубіта, взялася за кілька дитячих творів.. І що я вам скажу? Інколи корисно отак побайдикувати та згадати дитинство. Виявляється, існує низка цікавезних скандинавських авторів, книги яких не тільки про і для дітей, а відомий Ульф Старк дуже цікавий оповідач! Заодно, взяла та й перечитала Маленького Принца і Пеппі :)



Мария Парр. Тоня Глиммердал
Едва ты сойдешь с корабля на пристани внизу, как сразу почувствуешь ветер Глиммердала. Даже сейчас, в зимние холода, ты его непременно различишь. Просто прикрой глаза. Он пахнет соснами. И елками. А теперь - вперед.

Читати цю книгу треба тільки взимку, щоб отримувати таке ж задоволення від цієї пори року, як і Тоня. Особливо, коли вона мчиться з гір, співаючи пісень і виблискуючи своєю рудою шевелюрою. Досі всміхаюся, адже неможливо не проникнутися такими простими істинами, почуттями і логікою, які характерні тільки дітям.
Все хорошее повторяется трижды. Тоня снова приземлилась головой в глубокий снег. Удивительно, что можно столько раз упасть головой в снег всего за одну пятницу.

Марина Аромштам. Когда отдыхают ангелы
Хороша і душевно тонка книга про початкову школу, про те, як важливо не зламати внутрішній стержень дитини і заохоти її розвиватися. Також ви дізнаєтеся як здолати Дрегона, навіщо потрібен батько, як боротися з пубертатом і ще багато всякого корисного. А історія про ангелів залишиться з вами надовго.

Я помню, вчера вечером мы еще ходили гулять. И все веселились. А утром я проснулась от нашествия мыслей. Бывает, что-то будит тебя снаружи - будильник, солнышко, мамино прикосновение. А бывает, толчок к пробуждению приходит изнутри - будто скрытая раньше пружина выбивает тебя из сна в реальность - вина, тревога, волнение.

Ульф Старк. Умеешь ли ты свистеть, Йоханна?
Коротко і зворушливо, трохи наївно, але все ж чудові 124 сторінки доброти. Читається легко і на одному диханні.

Быть единственным для кого-то - совсем непросто.

Ульф Старк. Пусть танцуют белые медведи
В кожної людини, якою б вона не була на вигляд: смішною, безглуздою, некрасивою або лохматою, є свої мрії, переживання та почуття, які потрібно цінувати і берегти. Особливо, дитячі. Книга на всі часи!

Ульф Старк. Чудаки и зануды
Хтось ділить світ на розумних і дурних, хтось на багатих і бідних, а Старк на диваків і зануд. Весела така підліткова історія зі зефірним хеппі ендом :)

Понимаешь, если действительно кто - то и создал эту удивительную Вселенную с солнцами и улитками, цветами и людьми, то явно не зануда. Скорее, божественный чудак, небесный чудик, гораздый на всякие выдумки, фантазии и причуды. И вот случилось ему в спешке создать такое небесное царство, где все чисто и гладко, без сучка без задоринки, где все по полочкам разложено раз и навсегда. От этакой чинности он быстро скис, и его потянуло на приключения. Вот он и придумал маленьких озорных демонов, которые только и делают, что проказничают да ставят все на земле с ног на голову, чтобы нам, людям, веселее жилось у нас внизу и чтобы Создателю было о чем судачить у себя на небесах.

А яка ваша улюблена дитяча книга?

враження, книги

Previous post Next post
Up