Еда всякая.

May 06, 2014 13:52

Новый отличный мировой закусон. Копченая утиная грудка+ манго+ кориандр.


Read more... )

десерт, я люблю еду, аперитив, выпечка, мировой закусон (аперитив)

Leave a comment

dianafeigin May 6 2014, 14:52:04 UTC
Wow! I'd say such dinner will top any dinner out...

Reply

zelenaja_koshka May 6 2014, 17:15:32 UTC
Дианочка, это два разных обеда-ужина.)

Reply

dianafeigin May 6 2014, 17:28:31 UTC
Still, it looks awasome...

Tartalets are my favorite, one of my friends makes them (with ready crust, narurally the ones you make taste better:-)) when she comes to visit...

How do you make orange duck? Hubby made duck few weeks ago with apples, stuffed it with rice with dried druit, brushed with soy sauce with honey, it came out great...

3 cheese + zuccini is an interesting combo, I need to try it. I'm too lazy to make separate things, it's always 1 queche or pie instead of pirozhki/cookies/muffins/etc:-)

Reply

zelenaja_koshka May 6 2014, 17:44:16 UTC
Мне не очень понравилась утка. Была красивая, но на вкус так себе, суховата, поэтому и рецепта не писала. Когда делала с яблоками и картошкой было гораздо вкуснее.
А в этих корзиночках еще и весь вкус именно в тесте- оно очень тонкое, хрустящее, миндальное и покрыто белым шоколадом изнутри. А крем и клубника к нему только как дополнение. Поэтому очень рекомендую, если любишь.) Оно, конечно, слегка трудоемкое, но не такое сложное, как может показаться на первый взгляд.
А! Забыла написать. Эти кексики лучше есть холодными. Сейчас дополню.

Reply

dianafeigin May 6 2014, 18:09:58 UTC
OMG, white chocolate - it was the last drop:-)

Naturally, I LOVE almond base, and I'm so impressed with you - living in France, I'd never ever bake, having a bakery in walking distance:-)

His duck was really yummy (I had some while I don't like meat at all:-)), I can ask him for deatails, it was his second attempt with duck after a break of several years...

Reply

zelenaja_koshka May 7 2014, 04:39:57 UTC
Да, да, Диана, если он поделится рецептом, будет здорово. Я еще "своего" идеального для утки не нашла, есть интересный для утиной грудки, например, но она , как принято тут есть, "розе", а вот цельная утка у меня как-то не очень, все больше любят начинку и картошку, которая с ней вместе печется.)
А у нас какие кондитерские и булочные! Но печь самой- это как вирус, которым поражена огромная часть населения.) Французы любят готовить сами, особенно мужчины. Пойти на рынок или в лавку, чтобы выбрать наисвежайшее от Определенного Производителя- целый ритуал. Короче, почти религия.

Reply

dianafeigin May 7 2014, 11:52:14 UTC
Tina, it was your bakeries I was referrring to, definetly not mine - we've got 1 French bakery for the city of Cary/Raleigh/Morrisville (state capital + suburbs) and 1 German for Durham/Chapel Hill, making it 2 European bakeries for 1 million people...

To be fare, there is an Italian store with frozen cakes coming from Italy (the owner is fantastic, her family owned pansione on Capri, her grandpa showed Capri to Maxim Gorkii and hosted Kundera plus other celebs...She is at least 70 year old, teaches cooking classes, makes her own Tiramisu, supplies Italian cheeses to local markets.

Also there is a Russian store selling Kiev cake by Roshen, and Roshen candy, plus they make a very decent Rye bread:-)

So as you see, things are not going great for us in the patissery department:-)

Reply

dianafeigin May 7 2014, 12:01:51 UTC
All right, talked to hubby about his duck recipe.

He rubbed the duck with spice mix and let it marinate in fridge overnight with wine.

The stuffing was almost ready rice + dried fruit + chopped apples, and the apples were the base under duck when he put it in the oven.

He baked it for 1 hour on low temp (200C), brushed the orange sauce and baked it for another hour...

I think everything turns out tasting much better if you bake it longer on lower temp:-)

Reply


Leave a comment

Up