premjeros ir karštas šokoladas

Dec 11, 2006 14:04

kurio negavau!!! Opera 'Salomėja' - daugiau skaityti mielos merihold lj, o aš dabar pavirkausiu, kad operos 'Salomėja' veiksmas tik vienas!!! Ir neragavau operhauzinio karšto šykoliado ir šampano taipogi. D:
Ką dar galima pasakyt.
A, kaip ten patekau - nuvarai 20 min. prieš spektaklį į kasas ir gauni bilietūkus. Ir taip gali žmogus net nepastebėt, kad spektaklis tik vieno veiksmo.
Muzika puiki, balsai irgi. Scenografija, jei vaizduosime grafiškai arba smailikais - nuo :DDD iki D: omg, wtf. Ogi net nežinau kas, choreografija ar mianinis sprendimas dažniausiai dešimtbalis D:

Nemylėjo O.Waildas moterų, nemylėjo. Bet taip išsityčiot iš Erodiados nė jam niekad nesisapnavo.

Taigi, atvejis, kai forma užgožia turinį.

Antra premjera "Elitas/Ponai Glembajai" dramteatryje. Bilietūkai - iš po skverno :DDD Buvo kokia tai notarų masuotė, kaip supratom, bet porelė nusprendė pasiplaut. Sėdėjau tarp įvairiakvapių notarų :D Stiprūs kvepalai į tijatrūs yr lygis ;_;

Va čia net trys veiksmai, kai tikrai užtektų vieno.
Juokingiausia tai, kad spektaklis yra tragedija. Na, tikrąja to žodžio prasme. Bet juokingiausia tai, kad žmonės juokėsi ten, kur juokinga nebuvo. Bet gi ką padarysi, jumoras apie antrą galą visiems suprantamas ir prieinamas, nors ten nė minties anei užuominos nėra - nei apie jumorą, nei apie pagaliau antrą galą.

Forma turinio neužgožtų, jei turinys būtų. Na. Nėra. Kita vertus, omg, tik man ir vertint, kultūrinio popso - Šekspyro, Šilerio ar O.Wilde mėgėjai. Net Picasso muziejuj pradėjau virkaut - omg, kada čia baigsis, o 'Meninos' su manim nesikalbėjo.

Dar užbaigsiu tokiu štai rakursu - ekonomine įžvalga. Kaip teko klausyt (baisiai nemėgstu šios frazės, ypač jei priduria - savo laiku :|) M. Starkevičiūtės pranešimo (su gramatinėm klaidom, bet čia ne esmė) apie kultūros poveikį ekonomikai bei investicijas į kultūrą ir atvirkščiai. Esmė buvo, kad LT yra tokia situacija, kad žmonėm kultūros nereik. Nėra poreikio. O tautai reik ko? OMG, geriausiu atveju 'Lietuvos šokių dešimtuko'.
Realiausiu - visokių 'Dangų' ar 'KĮŽ' ar Gelbėtojų ar net nežinau kokios ten laidos, nes nežiūriu. Ko aš čia dar dėl tėvė jaudinuosi, gi žiūriu konkrečiai ką - labo ryto žinias ir orų prognozę, nusivylusias šeimininkes ir dabar nip/tuck pradėjau. Kol kas kabina. Ai, dar Lost'ą kartais, bet tik iš pagarbos.

Taigi, atleiskite už nuklydimą minties vingio, bet tokios jau jos, vingiuotos. Abi premjeros - bilietūkai po 20 lt. :DD Ai, nereikia čia, kalėdų metas, taupyt reikia, aišku, kad 'ant kultūros, negi dabar alaus mažiau gersi.

kultūra, karštas šokoladas, operhauzas, premjeros, notarai

Previous post Next post
Up