Надія Савченко повернеться додому, коли Путіна дотиснуть світові лідери, - Юлія Тимошенко

May 15, 2016 00:48



Юлія Тимошенко переконана, що світові лідери зможуть «дотиснути» президента Росії Володимира Путіна у питанні звільнення Надії Савченко, і вона скоро повернеться в Україну.

Про це лідер «Батьківщини» заявила сьогодні на прес-конференції в Черкасах.

«Наше сподівання, що саме лідери світу топ-рівня зможуть дотиснути це питання: щоб Путін практично звільнив незаконно засуджену нашу Надію Савченко. Я вірю, що таке звільнення відбудеться. Просто вірю! Тому що я знаю, як багато працюють лідери провідних країн», - сказала політик.



Тимошенко висловила впевненість, що саме від Путіна залежить питання звільнення української льотчиці, яка незаконно утримується за гратами в Росії. І саме лідери світу можуть змусити президента РФ звільнити Надію Савченко.

«Рішення може бути лише під тиском ключових лідерів світу. Звільнення Наді -  це рішення Путіна. І тільки він сьогодні вирішує долю нашої героїні, нашого символу боротьби за свободу, за мир. Але для того, щоб Путін прийняв це рішення, потрібно, щоб працювали всі сильні першої лінії - лідери світу. І вони працюють», - наголосила  лідер «Батьківщини».

За словами Юлії Тимошенко,  у справі Надії Савченко «немає ніякого суду, правосуддя, справедливості, а все знаходиться в руках президента Росії Путіна, президента країни - окупанта, яка сьогодні веде проти нас війну».

Вона також нагадала, що практично всі лідери ключових країн включилися в переговорний процес з Володимиром Путіним після того, як Надія Савченко завдяки депутатству за списками «Батьківщини» отримала  статус депутата ПАРЄ та міжнародний дипломатичний  імунітет.

Окрім цього лідер «Батьківщини»  розкритикувала українську владу за зволікання із оформленням  документів, необхідних для повернення Надії Савченко на рідну землю.

«Мені дуже прикро, що коли вирок увійшов в законну силу, то треба було докладати надзвичайні зусилля, щоб оформили всі документи на рівні державних органів влади для того, щоб мати можливість по міжнародним угодам дати можливість Наді повернутися додому», - зазначила Юлія Тимошенко.

Вона також сподівається, що «під тиском  світової спільноти і українського суспільства все українська влада  все ж таки доведе справу до завершення і оформить всі документи».

image Click to view


Влада в Україні узурпована і країною фактично одноосібно керує президент

В Україні фактично відбулася узурпація влади президентом Петром Порошенком, і саме він несе відповідальність за ситуацію в країні.

Про це лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко наголосила на прес-конференції в Черкасах після чергового етапу навчання представників місцевого самоврядування, яке проводить партія по усій країні.

«У мене не було ніяких ілюзій стосовно формування нового уряду. Не було ніяких ілюзій, що політика практичного нищення економіки України, зачистка території України від українців, зміниться, тому що реально країною управляв і управляє президент. Немає парламентсько-президентської форми правління, нажаль фактично влада узурпована і країною керує президент», - зауважила лідер партії.



Юлія Тимошенко також не очікує прогресивних реформ від нового уряду Гройсмана, оскільки він не змінив економічну стратегію, а продовжує антисоціальну політику уряду Яценюка.

«Новопризначений уряд перше, що зробив, - необґрунтовано, безглуздо та тупо підняв знову тарифи! Не економіку, не рівень життя людей піднімають, а підвищують до неймовірного рівня ціну на газ, тарифи на тепло, гарячу воду, на світло. Забирають в людей останнє, поповнюють таким чином дірки в бюджеті. Крім того, всю корупцію тримають сьогодні в ціні на газ, і на тому, що отримують НАК « Нафтогаз України» і «Укргазвидобування» в якості плати за газ», - обурено сказала лідер «Батьківщини».

Політик також наголосила, що необґрунтоване підняття тарифів дає «500-600% річної рентабельності для корупціонерів».



Тимошенко також пояснила, що не змінилася і суть нового уряду, адже і надалі «залишаються всі кулуарні домовленості, всі корумповані преференції і все, що називається тіньовою сферою економіки».

«Цей уряд, по суті, своїми першими кроками довів, що він нездатний змінити стратегію на економічне відродження країни, а продовжує хибну лінію по суті знищення України», -переконана лідер «Батьківщини».

Із цієї ситуації, на її думку є один вихід - повне перезавантаження влади.

«Потрібне повне перезавантаження української влади. Нажаль, олігархічна система не зламана і нам потрібно чесно в цьому зізнатися. Її потрібно знищити, але ці люди не здатні її ламати, тому що вони є невід’ємною частиною цієї старої кланової системи. І більше того, вони є сьогодні її головними очільниками», - підсумувала Юлія Тимошенко.

image Click to view



«Батьківщина» готує пропозиції щодо зміни Конституції для посилення місцевого самоврядування

Назріла потреба в загальнонаціональній дискусії щодо внесення змін до Конституції України.

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко на прес-конференції в Черкасах за підсумками чергового семінару представників місцевого самоврядування, обраних від партії.

«Ми вважаємо, що прийшов час розпочати загальнонаціональну дискусію щодо концепції суті оновленої Конституції як нового суспільного договору між громадянами України», - сказала лідер «Батьківщини».



Тимошенко переконана: «У той час, коли є дуже низький професійний рівень центральної влади - уряду, Верховної Ради, особливого значення набуває досвідчена, сильна робота представників місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, мерів, секретарів міськрад».

«Сьогодні ми хочемо налагодити тісний зв’язок між Верховною Радою і мерами міст для того, щоб можна було напряму вирішувати ті питання, які пов’язані з вдосконаленням законодавства, з формуванням бюджету на 2017 рік, формуванням змін та доповнень до бюджету на 2016 рік. Ми хочемо знати кожну проблему, з якою сьогодні живе місцеве самоврядування», - наголосила лідер «Батьківщини».



Тимошенко також розповіла, що присутні на навчаннях мери українських міст звертали увагу на найактуальніші проблеми місцевих громад. Серед нагальних проблем - недофінансування закладів професійно-технічної освіти та звуження бази оподаткування податку на доходи фізичних осіб через намагання людей мінімізувати свою заробітну плату для отримання субсидій.

«Ще одне болюче питання - це недоотримання грошей в місцеві бюджети за рахунок того, що частина земель знаходяться за межами територій громад. Тобто обліковується не як земля громад, а обліковується за державою. Вона не оподатковується і не дає десятки мільйонів гривень доходів в місцеві бюджети», - наголосила народний депутат.

Тимошенко зазначила, що такі навчання, які системно проводить партія, спрямовані на обмін досвідом між представниками місцевого самоврядування від «Батьківщини» з різних регіонів України.

«Зараз йде обмін досвідом. Мери міст порушують ті питання, які є найбільш важливими для розвитку місцевого самоврядування», - додала Голова партії.


Лідер фракції також акцентувала увагу на такій проблемі, як урядова політика насильного об’єднання сіл, селищ і міст районного підпорядкування з одночасним позбавленням їх дохідної бази.

«Ми - за децентралізацію, коли кожному селу, селищу і місту буде надано достатньо податкової бази, власних доходів для розвитку свого життя», - зауважила Тимошенко.

Тож Голова партії заявила, що «Батьківщина» ініціює «підготовку пропозицій до того розділу нової Конституції України, який буде стосуватися нових, сильних, розширених прав місцевого самоврядування».

Окрім того, сьогодні в Черкасах Юлія Тимошенко заявила, що в Україні фактично відбулася узурпація влади президентом Петром Порошенком, і саме він несе відповідальність за ситуацію в країні.

image Click to view



Джерело: Батьківщина

Вы читаете зеркало моего журнала - yes1111.

Основной пост находится здесь: http://yes1111.dreamwidth.org/1383368.html

армія, Путін, люди, "Батьківщина", тарифи, прес-конфененція, війна, Тимошенко, корупція, влада

Previous post Next post
Up