Іпічненьке...

May 14, 2016 22:55



Малий протягом, щонайменше, двох місяців іпав мені мозок Foxit Reader'ом. Мовляв, через нього (і тільки саме через нього, йому друг абсолютно точно сказав!) можна з КОМПАСа виводити креслення на аркуші формату A1.

Сьогодні я, нарешті, дозрів. Зайшов на їхній сайт, скачав спочатку нативний Foxit Reader під Лінух. Втулив. Запустив. Довго не міг зрозуміти, чим же ж саме там можна було зайняти аж цілих 56 мегабайт у .tgz. Зрештою, жодних можливостей для створення PDF я там не виявив. Зніс його к *бєням.
По тому смикнув версію під Оффтопік. Втулив її під Wine. Запустив. Візуально геть інший продукт. Тобто, просто нічого спільного з однойменною лінуксовою версією. Припух від тамтешнього "багатого" інтерфейсу а-ля Office-2013. Трохи оговтавшись від перших вражень, перевірив на можливість створення і редагування PDF. Таки творить. І редагує.

О.К., показав сину. А він одразу ж поліз не в нього, а в КОМПАС. Довго там колупався, але зрештою бажаного так і не знайшов. Я глянув - і мене як громом прибило. "Синку," - кажу. - "Так тобі ж насправді просто потрібен у системі ВІРТУАЛЬНИЙ ПРИНТЕР з виводом у PDF!.."

Повидаляв весь раніше встановлений мотлох, наклацав у терміналі:

‪#‎yum‬ --enablerepo=epel install cups-pdf

ВСЕ!!! Через 2 хвилини можна виводити у PDF хоч чорта лисого, причому з будь-якої програми, і на формат хоч А0.

Господи! Та коли ж ви, нарешті, навчитесь коректно формулювати завдання?!

Вы читаете зеркало моего журнала - yes1111.

Основной пост находится здесь: http://yes1111.dreamwidth.org/1382986.html

linux, компьютер, записки сумасшедшего

Previous post Next post
Up