Врятуймо "Братиславу"!

Mar 11, 2016 00:07



Останнім часом через ЗМІ почали дуже активно розкручувати тезу, що муніципальні кінотеатри Києва збиткові та безперспективні. Навіть ті, що знаходяться у самому серці густозаселених спальних мікрорайонів. Сенсу їх утримувати немає, і тому вкрай потрібно залучати приватних інвесторів, які перетворять їх на… невідомо що.

Адже конкретики з цього питання досі немає. І це викликає підозри, що вона кардинально йде у розріз з інтересами місцевої громади, тому її будуть намагатися приховати до останнього.

Мені це дуже нагадує становище, у якому опинився кінотеатр «Братислава».



Але поки киянам вперто намагаються донести тезу, що комунальні кінотеатри не можуть заробляти гроші, на розгляд нашої постійної комісії Київради з питань власності надійшло звернення керівництва КП «Київкінофільм» щодо скасування рішення про проведення конкурсу на право оренди нежитлових приміщень в кінотеатрах «Київська Русь» та «Ім. Т.Г.Шевченка».

Тобто нас, депутатів міської ради, просять позбавити комунальне підприємство можливості покращити показники власної господарської діяльності! Невже в місті Києві не буде підприємців, які б виявили бажання орендувати ці площі під кафе, гральні кімнати для малечі чи магазинчики із цікавими сувенірами та корисними дрібницями? Безумовно, це зробить комунальні кінотеатри ще більш привабливими для відвідування та відпочинку із друзями чи родиною, а відповідно, й більш рентабельними.

Отже, якщо представники комунального підприємства звертаються з такими дивними проханнями, то про яке ефективне управління майном громади ми можемо говорити? А надто про відкриті конкурси для потужних інвесторів, на яких будуть у повній мірі враховані та захищені інтереси містян?

Наразі тримаю ситуацію на контролі та чекаю відповіді на мої депутатські звернення щодо неоднозначної ситуації, яка складається навколо комунальних кінотеатрів. Про що обов’язково проінформую громаду, яку непокоїть це сумнівне питання.



Ганна Свириденко,
лідер руху «Правозахист Оболоні»,
депутат Київської міської ради (фракція «Батьківщина»)

Джерело

Вы читаете зеркало моего журнала - yes1111.

Основной пост находится здесь: http://yes1111.dreamwidth.org/1343196.html

Київ, бізнес, люди, влада

Previous post Next post
Up