Нова прянична дошка від діда Сергія

Dec 11, 2010 11:45

Дід Сергій зробив нам ще одну пряничну дошку.
От такою от стала вона після шліфування:






Після ретельного!!! вичищання жорсткою щіткою (інакше дрібнесенькі шматочки наждачного піску всі були б на першому прянику :) дошка занурюється на ніч в олію:




На ранок дошка вся наскрізь олією просякла, рештки збираємо на господарство :)




На вечір дошка вже висохла...




... і на ній вже було зроблено пряники:




Це вони перемазані сливовим варенням і притиснуті один до одного "спинками". Через три доби мають бути готові :)

Як показав досвід, щоб пряники гарно відставали від дошки, треба, по-перше, змащувати її олією за допомогою пензлика перед кожним закладанням тіста (бо після виймання з форми тісто "забирає" олію із собою), а по-друге, після кожного виймання тіста ретельно прибирати з дошки залишки (бо інакше вони накопичуватимуться, і з кожним разом тісто вийматиметься все гірше) і знову змащувати олією за допомогою пензлика. І тоді все як в казці :)

А ось інструмет, яким дідусь примудрився вирізьбити вже дві дошки:




Хто займався різьбленням - той зрозуміє, що таке пластмасове руків'я в порівнянні з дерев'яним. А про якість металу взагалі нема чого говорити :)

резцы по дереву, пряничні дошки, пряничные доски, пряники, різьблення, різці по дереву

Previous post Next post
Up