латина - наше всьо: я розібралася з руколою

Jan 23, 2012 01:17

Тим, хто любить руколу і купує насіння, щоб вирощувати на своїх грядках, читати обов’язково.
Я нарешті розібралася, чого і вам бажаю.
А все почалося з того, що одногороку в мене була неперевершено смачна рукола. Наступного - геть не їстівна. Потім подзвонила мама і спитала, де і як я купую насіння руколи і як успіхи... виявилося, що в неї така сама ( Read more... )

етноботаніка, садівничі конспекти, городець прянощів

Leave a comment

Comments 8

ami_rah January 23 2012, 04:53:30 UTC
а я ось маю негативний досвід вирощування руколи - вся пішла у стебло і в цвіт. чи то я загусто посіяла, чи то насіння якесь не те було, не знаю. не вийшло. треба буде пошукати пакетик і довідатись, що то за сорт був.

Reply

xpywuk January 23 2012, 10:27:58 UTC
це легко виправити - бо саме це, такі вже дрібні грабельки, що не наступити на них, маючи нормальне насіння, просто:)

рукола - рослина короткого світлового дня. її сіють у квітні, в першій половині - для весняного і ранньолітнього збору. а на осінній урожай пересівають у другій половині липня. і для кращих самкоих якостей (а також, щоб уберегти від капустяної бошки) тримають під агорополотном. якщо нема дощу - поливають.
від посухи і сонця - рукола стріляє, як і редска.

Reply

xpywuk January 23 2012, 10:56:24 UTC
я ось думаю, що нам, у кого рукола швидко стрілкується, варто брати скоростиглі сорти для веснаного посіву - з них, хоч вони і не довго родять, хоч якийсь пожиток:)
якщо посіяти в середині квітня, то вже на кінець першої декади травня є, що їсти. показує мій скромний досвід. і хай вже в кінці травня вона застрілкується, але 3 тижні можна хрумати зелень. а якщо посіяти пізньостиглий сорт (хоч він і дає урожай утричі більший, ніж ранні, за обсягом) ми можемо того врожаю недочекатися. та й від надміру тепла і сонця все одно листя буде надміру гостре. пізні сорти є сенс сіяти для осіннього урожаю - тоді рукола буде доступна аж до морозів. ну і агрополотно нам на поміч - це вже перевірено.

Reply


kotichok January 23 2012, 06:41:29 UTC
то оті перші три види смачні?

Reply

xpywuk January 23 2012, 10:30:10 UTC
мені справді засмакувала перша, з округлими листочками.
третя, як на мене, надто гостра, але може бути, що то була й не третя, а не відомо що.

Reply

kotichok January 23 2012, 11:10:36 UTC
дякую, візьму на замітку.

Reply


yuyu76 January 23 2012, 09:26:37 UTC
Зоя,а какой именно сорт и был тем первым,с прекрасным вкусом?мы руколу купили в клубе органического земледелия.

Reply

xpywuk January 23 2012, 10:38:49 UTC
на жаль, в мене не збереглися записи. то був якийсь сорт із округлим майже цільним листям.

мамі я торік, після того як вона поскаржилася, що рукола виросла нікудишня, купила голандське насіння (Профешенал сідс), то казала, що була добра.

я б краще написала невдалі покупки:
значить "Геліос поштою" - не брати. росіян - тільки, якщо є напис латинкою, дуже обережно (саме російські виробники часто продають замість руколи, інші види).

щодо не-руколи - то ось "Насіння України" цього року вперше випустило насіння дворяднику. а ще 4 роки тому велися дискусії чи вводити її в перелік культурних рослин. вирішили значить вводити. чомусь вони його обізвали індау на упаковці. але напис латинкою і агротехніка, і фотографія правильні. я буду сіяти. хай буде. просто варто мати на оці, що це не рукола - а рослина з іншим смаком і хімічним складом.

Reply


Leave a comment

Up