Тим, хто любить руколу і купує насіння, щоб вирощувати на своїх грядках, читати обов’язково.
Я нарешті розібралася, чого і вам бажаю.
А все почалося з того, що одногороку в мене була неперевершено смачна рукола. Наступного - геть не їстівна. Потім подзвонила мама і спитала, де і як я купую насіння руколи і як успіхи... виявилося, що в неї така сама
(
Read more... )
Comments 8
Reply
рукола - рослина короткого світлового дня. її сіють у квітні, в першій половині - для весняного і ранньолітнього збору. а на осінній урожай пересівають у другій половині липня. і для кращих самкоих якостей (а також, щоб уберегти від капустяної бошки) тримають під агорополотном. якщо нема дощу - поливають.
від посухи і сонця - рукола стріляє, як і редска.
Reply
якщо посіяти в середині квітня, то вже на кінець першої декади травня є, що їсти. показує мій скромний досвід. і хай вже в кінці травня вона застрілкується, але 3 тижні можна хрумати зелень. а якщо посіяти пізньостиглий сорт (хоч він і дає урожай утричі більший, ніж ранні, за обсягом) ми можемо того врожаю недочекатися. та й від надміру тепла і сонця все одно листя буде надміру гостре. пізні сорти є сенс сіяти для осіннього урожаю - тоді рукола буде доступна аж до морозів. ну і агрополотно нам на поміч - це вже перевірено.
Reply
Reply
третя, як на мене, надто гостра, але може бути, що то була й не третя, а не відомо що.
Reply
Reply
Reply
мамі я торік, після того як вона поскаржилася, що рукола виросла нікудишня, купила голандське насіння (Профешенал сідс), то казала, що була добра.
я б краще написала невдалі покупки:
значить "Геліос поштою" - не брати. росіян - тільки, якщо є напис латинкою, дуже обережно (саме російські виробники часто продають замість руколи, інші види).
щодо не-руколи - то ось "Насіння України" цього року вперше випустило насіння дворяднику. а ще 4 роки тому велися дискусії чи вводити її в перелік культурних рослин. вирішили значить вводити. чомусь вони його обізвали індау на упаковці. але напис латинкою і агротехніка, і фотографія правильні. я буду сіяти. хай буде. просто варто мати на оці, що це не рукола - а рослина з іншим смаком і хімічним складом.
Reply
Leave a comment