чи любите ви салатну зелень?

Jan 20, 2012 12:12

А побалакаймо (в ці чудові білосніжні дні, коли зеленого хочеться аж до глибини душі) про салатну зелень. Весна ж уже близько:)

Хто любить?
Що саме?

Я люблю страшенно. Інколи мій чоловік просить любити то поменше. І дражнить мене "мєееее". Тоді я роблю два варіанти салату...

Отже, мої улюблені:
традиційні кріп і петрушка - свіжі та сушені;
часникове пір’я - більше ніж навіть сам часник;
черемша - на жаль, від неї в менге болить живіт, а так би всю весну їла б;
рукола - ооооо! (тільки беріть європейське насіння, українське сходить через раз; сорти з цільними листочками мені подобаються більше ніж із розсіченими);
листова гірчиця;
щавель - не так у борщі (борщ я варю з кропивою і/або пшінкою), як у салаті;
шпинат - лише свіжий;
червонолистий салат (здається, Лола Роса);
кропива - омлет і запіканка з кропивою мають неперевершено ніжну структуру, схожу на суфле;
молоде листя смородини - в салаті;
гичка або мангольд - в супах і борщах;
листя нагідок - в капусному салаті;
квіти нагідок, обриваю пелюстки  - в салатах, соусах, супах...;
настурція - в салат чи окремий соус (не люблю запах, але смак - так), в сирну намазку;
огіркова трава - дуже люблю, мені її волохатість не заважає.

Базилік, естрагон, майоран і аніс для мене пряність, а не салатна зелень. Не люблю качанного салату. Цикорний салат мені не пішов. Фенхель - не люблю. Кінзу, селеру - теж.

чари на кухні, побалакати, город-грядки

Previous post Next post
Up